Προκήρυξη Διαγωνισμού Δοκιμίου «Οι Τρεις Ιεράρχες»

 

 Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου προκηρύσσει τον 1ο Γραπτό Διαγωνισμό για τους «Τρεις Ιεράρχες» στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές του νομού μας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων:

α) Μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και

β) Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι Μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού) θα μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό  με μία εργασία, η  οποία δεν θα ξεπερνά τις 500 λέξεις, με θέμα «Γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Γιορτή της Παιδείας».

Οι Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό με μία εργασία, η οποία δεν θα ξεπερνά τις 1000 λέξεις, με θέμα «Η Προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία & την Ανάπτυξη του Πνεύματος».

Τα κείμενα για τον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα. Τα κείμενα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης θα μπορούν να είναι χειρόγραφα, ενώ   της Δευτεροβάθμιας θα πρέπει να είναι γραμμένα μόνο στον υπολογιστή. Χρειάζονται 6 αντίτυπα με ψευδώνυμο για να υπάρξει αντικειμενικότητα. Σε μικρότερο σφραγισμένο φάκελο θα εσωκλείονται τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου νέου (το πραγματικό όνομα, το τηλέφωνο, το e-mail εφόσον υπάρχει, το σχολείο και η ταχυδρομική διεύθυνση της κατοικίας), τα οποία θα ανοιχθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις επιτροπές. Το ψευδώνυμο, ο τίτλος του έργου και η κατηγορία συμμετοχής, πρέπει να αναγράφονται καθαρά τόσο στον εξωτερικό φάκελο, όσο και στον μικρότερο σφραγισμένο, αλλά και σε κάθε αντίτυπο στην πρώτη σελίδα. Επίσης και η ένδειξη: «Γραπτός Διαγωνισμός 2017 Οι Τρεις Ιεράρχες». Τα κείμενα που θα σταλούν χωρίς να τηρούν τους παραπάνω όρους δεν θα γίνουν δεκτά.

Όλα τα έργα θα κατατεθούν στο Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας επί της Αντωνίου Γιάναρη 2 με τους εξής τρόπους : α) Από κοντά, στο Γραφείο Νεότητος κατά την διάρκεια όλης της περιόδου που θα ισχύει ο διαγωνισμός εκτός από τις ημερομηνίες  6, 9, 10, 11, 12, 13, 24, και 26  του μηνός Δεκεμβρίου 5, 6, 7, 17, 18, του μηνός Ιανουαρίου. Επίσης, εξαιρούνται οι Κυριακές, και οι αργίες στην διάρκεια των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων. Οι ώρες υποδοχής των γραπτών είναι 10.00 – 12.30.  β) Μέσω e-mail (προτιμάται) με πλήρη τα στοιχεία των διαγωνιζομένων στη διεύθυνση [email protected] με την ένδειξη (θέμα) : «Γραπτός Διαγωνισμός 2017 Οι Τρεις Ιεράρχες». Σε κάθε e-mail εισερχόμενο θα στέλνεται απάντηση με επιβεβαιωτικό παραλαβής και αριθμό συμμετοχής (πρωτόκολλο). 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών είναι: 18/01/2017

Θα δοθούν τρία βραβεία ανά κατηγορία. Στον πρώτο/πρώτη νικητή/νικήτρια ανά κατηγορία θα δοθεί έπαθλο δωρεάν συμμετοχής στην κατασκήνωση «Άγιος Παύλος» της Μητροπόλεως. Εάν υπάρχουν αδέρφια 20 % έκπτωση για τον πρώτο/πρώτη αδερφό/αδερφή και δωρεάν συμμετοχή από τον/την δεύτερο/δεύτερη και έπειτα αδερφό/αδερφή, ανεξάρτητα από την κατασκηνωτική περίοδο στην οποία συμμετέχει. Επίσης μια δωροεπιταγή των 30 € για την αγορά γραφικής ύλης με χορηγία από τα βιβλιοπωλεία LIBRAIRIE και ΡΟΜΒΟΣ. Για τον δεύτερο/δεύτερη νικητή/νικήτρια ανά κατηγορία θα δοθεί δωροεπιταγή των 25 €, ενώ για τον τρίτο/τρίτη νικητή/νικήτρια ανά κατηγορία θα δοθεί  δωροεπιταγή 15€ από το βιβλιοπωλείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΕΤΡΑΚΗ.  

Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής και μία αναμνηστική εικόνα των τριών Ιεραρχών που στην πίσω πλευρά της θα αναγράφεται «Γραφείο Νεότητος, Γραπτός Διαγωνισμός 2017 Οι Τρεις Ιεράρχες», χαιρετισμός του Επισκόπου και τα στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Νεότητος.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25/01/2017 στην ιστοσελίδα του Γραφείου Νεότητος (gnimka.com), στα σχολεία του νομού Χανίων και στον τύπο.

Η απονομή των βραβείων και επαίνων συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως στις 30 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30 (Αντωνίου Γιάνναρη 2).

Υπεύθυνοι διαγωνισμού: π. Δημήτριος Δερμιτζάκης και π. Ιωάννης Κουκουράκης.

Υπεύθυνοι ελέγχου των γραπτών : Φιλόλογοι και Θεολόγοι του τόπου μας.

Ακούστε εδώ ηχητικό ντοκουμέντο απο την Ραδιοφωνική εκπομπή Νεανικές Ανησυχίες σχετικά με τον διαγωνισμό.

 

image-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7-3

 

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7-001

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7-002

Προκήρυξη-Διαγωνισμού-Δοκιμίου-Οι-Τρεις-Ιεράρχες-2017.pdf

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.