Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο 2019.

Για μια ακόμη χρονιά, όπως κάθε χρόνο, την 23η του μηνός Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού του Πολιτιστικού Κέντρου, διοργανώθηκε εκδήλωση με ύμνους τραγούδια και ποιήματα που να αφορούν την Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο νεοεκλεγείς Θεοφιλέστατος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ο Αρχ. του Οικουμενικού θρόνου κ. Αμφιλόχιος ιερείς της Μητροπόλεως, παιδιά, νέοι, γονείς και ακροατές όλων των ηλικιών.

Την έναρξη της εκδήλωσης έδωσε ο Διάκονος π. Δημήτριος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος καλωσορίζοντας όλους και ευχαριστώντας τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους προς την Εκκλησία και όλους του συντελεστές της βραδιάς.

Την σκυτάλη παρέλαβε η Χορωδία της Βυζαντινής Σχολής που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο, υπό την διεύθυνση του Αξιότιμου Άρχοντα Υμνωδού της Μεγαλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού μας Ναού κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη ερμηνεύοντας τροπάρια από την εορτή των Χριστουγέννων.
Στην συνέχεια ο Ιερολογιώτατος Διάκονος Εμμανουήλ Μηλιάκης ανέγνωσε σχόλια ερμηνευτικά και θεολογικά από το Απολυτίκιο της του Χριστού Γεννήσεως.

Αργότερα, την σκυτάλη παρέλαβαν η χορωδία των ενηλίκων και το κατηχητικό της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, οι οποίοι αντίστοιχα ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την Διεύθυνση της κ. Έλλης Παπαλιωνάκη-Παγωνίδου και ποιήματα υπό την καθοδήγηση της κ. Σπυριδούλας Παπατζανάκη. Τα κάλαντα επίσης ερμήνευσαν και η ομάδα λύρας του Πολιτιστικού Κέντρου υπό την καθοδήγηση του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Γεωργίου Σεργάκη καθώς και μία  κοντιλιά με μαντινάδες που να αφορούν την Μεγάλη Δεσποτική εορτή.

Την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός εξαίροντας την προσπάθεια ολων, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν την φήμη του Πατριάρχου και την δική Του.

Δείτε εδώ την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη.


 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.