Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας των Στελεχών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως μας «ο Άγιος Παύλος» 2024

Η ευλογία της Αγιοβασιλόπιττα των Στελεχών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως μας «ο Άγιος Παύλος» είναι η ευκαιρία, στην αρχή του έτους, να μεταφέρετε για λίγες ώρες η κατασκηνωτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης μας.
Έτσι και φέτος στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως μας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα που είχε και την ονομαστική του εορτή καθώς και τον π. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη.
Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες επικεντρώνοντας τον λόγο του στη σημασία της συμμετοχής των παιδιών στη θεία Λειτουργεία.
Επίσης με λογια αγάπης ευχαρίστησε και όλους εκείνους που σιωπηλά και αθόρυβα διακονούν και προσφέρουν κάθε βοήθεια στην κατασκήνωση, ιδιαιτέρως τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, τον Καθηγούμενο και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου, την Γερόντισσα και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, τους Κληρικούς, τους υπαλλήλους των γραφείων, τον Συσσιτιάρχη, τον μάγειρα, τον φύλακα και όλους εκείνους που είναι τόσοι πολλλοί και που αγαπάνε και στηρίζουν το πολύτιμο αυτό έργο – δράση για τα παιδιά μας.
Ακολούθησε η Αρχηγός της πρώτης περιόδου των κοριτσιών κ. Νεκταρία Μποτωνάκη που είχε αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης και παρουσίασε μια σειρά από 4 μικρά βίντεο με στιγμές από τη κατασκηνωτική ζωή της κάθε περιόδου.
Αμέσως μετά κατέλαβαν τη σκηνή κατασκηνοτόπουλα γεμάτα κέφι και όρεξη για τραγούδι γεμίζοντας την αίθουσα κατασκηνωτικά τραγούδια όπως το γνωστό πλέον «Στου Αγίου Πάυλου την περιοχή ..» και μερικά άλλα.
Το παιχνίδι με τα μπαλόνια, ο χορός και τα τραγούδια ήταν η τελευταία κατασκηνωτική γεύση που άφησε η όμορφη αυτή εκδήλωση υπενθυμίζοντας σε όλους ότι σε 6 μήνες, πρώτα ο Θεός, ανοίγουν ξανα οι πύλες της κατασκήνωσης.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.