Σύναξη Νέων 2023-2024

Με συμμετοχή νέων από όλη τη Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2023 η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή για εικοστή φορά (2003-2023).
Νωρίς το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Πορφυρίου (κάτω από την Μεταμόρφωση στο Κάστρο) χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού. Ιδιαίτερη χαρά έδωσαν ο χορός των ιεροψαλτών που αποτελείτο μόνο από νέους και παιδιά.
Στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής την εκδήλωση ανοίξει με την αποσταλθείσα επιστολή του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που ανέγνωσε ο π, Αλέξανδρος Ξηρουχάκης . Στη συνέχεια χαιρέτισαν:
ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, η βουλευτής Χανίων κα. Σέβη Βολουδάκη, ο Αντιδήμαρχός Χανίων Ιωάννης Νικηφοράκης, ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου π. Βασίλειος Παπαδάκης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Ειρηναίος Παπαδημητρίου καθώς και ο π. Ιωσήφ απο τη μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων .
Ο εξαιρετικός ομιλητής, Παν/τος Αρχιμανδρίτης τού Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος., πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φθιώτιδος., ανέπτυξε με λόγο άμεσο και ελπιδοφόρο το θέμα «Το άθλημα τῆς καθημερινής συνοδοιπορίας».
Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους και τους ιερείς που συμμετείχαν καθώς και από τη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη. Αμέσως μετά η χορωδία των μικρών παιδιών της μητροπόλεως μας με χοράρχη την κα. Βασιλική Αθανασιάδου-Πετράκη έδωσαν χριστουγεννιάτικο τόνο στη συνάντηση τραγουδώντας τα κάλαντα.
Στη συνέχεια μοιράστηκε γεύμα σε πακέτο όπου η συννεφιασμένη μέρα έδωσε τη δυνατότητα να το απολαύσουμε στη κατάφυτη περιοχή του Μετοχίου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορία στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.
Ραντεβού το 2024!!!
 
Πηγή: Από την σελίδα του Facebook Religious travel

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.