Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους διαγωνιζομένους μαθητές στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Την 13η του μηνός Μαΐου , ημέρα Παρασκευή , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Κυδωνίας και Αποκορωνου κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Νυχτερινή Θεία Λειτουργία για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Χανίων επί της Λεωφόρου Σούδας.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν πολλοί νέοι και νέες του τόπου μας οι οποίοι μαζί με τους γονείς τους ήρθαν να συμπροσευχηθούν για αυτήν την σημαντική στιγμή της ζωής τους που αφορά το μέλλον τους.

635988201605359308 (2)

 Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μίλησε με λόγια πατρικά και καρδιακά προς τους μαθητές λέγοντας:

…«…Ο αγώνας που κάνετε παιδιά μου είναι αγώνας πνευματικός. Αγώνας με πολύ πόνο και προσπάθεια.

Είναι γεγονός πως  οι νέοι σήμερα εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από ότι οι μεγαλύτεροι και αυτό για ένα και μοναδικό σκοπό, για  να επιτύχουν στην ζωή τους αυτό που επιθυμούν μέσα σε αυτό το κόσμο.

Καθένας από εμάς κτίζει το μέλλον του, τη ζωή του και ετοιμάζεται να φτάσει στο σημείο που θέλει και επιθυμεί. Όλα αυτά όμως πραγματοποιούνται πάντοτε με τον αγώνα που κάνει ο καθένας προσωπικά. Αυτό δεν αφορά μόνο τον αγώνα της γνώσης που λαμβάνεται από τα σχολεία αλλά και τον αγώνα τον πνευματικό. Γι αυτό το λόγο βρίσκεστε σήμερα εδώ και η τοπική μας Εκκλησία, ο πατήρ Βασίλειος ως εφημέριος αυτού του ναού, όλοι οι ιερείς και τα μοναστήρια μας  αλλά και πάρα πολλοί άνθρωποι δίδουμε το παρόν σε μια προσευχή και μαζί με την δύναμη και την προσπάθεια που έχετε κάνει, οδεύουμε στην απόκτηση της σοφίας του Θεού, έτσι ώστε να επιτύχετε τον σκοπό σας.

Βεβαίως υπάρχει η αγωνία, υπάρχει το άγχος, τα οποία δεν είναι τόσο εύκολα να τα αντιμετωπίσει κανείς παρά μόνο αν έχει πραγματική ελπίδα στον Θεό…

…Είστε μαραθωνοδρόμοι γιατί ξεκινήσατε από πάρα πολύ μικρά παιδιά να κτίζεται την γνώση την οποία λαμβάνεται από την κύκλω παιδεία δηλαδή από το δημοτικό, το γυμνάσιο και λύκειο και τώρα ετοιμάζεστε να ακολουθήσετε το δρόμο της εξειδικεύσεως, εφόδια τα οποία θα σας βοηθήσουν να κτίσετε την ζωή σας και να γίνεται πάρα πολύ σπουδαίοι άνθρωποι μέσα στην κοινωνία. 

Η ανθρωπότητα παραδίδει την σκυτάλη στους νεότερους ανθρώπους, έτσι και εμείς αργότερα θα παραδώσουμε την σκυτάλη σε εσάς και η προσπάθεια την οποία κάνετε είναι αξιόλογη.

Η πόλη των Χανίων έχει πρωτιά στις πανελλαδικές εξετάσεις, στην εισαγωγή στα ανώτατα  και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αυτό εύχομαι και εγώ μέσα από την ψυχή μου να φτάσετε και όλοι προσευχόμαστε  και όλοι ελπίζουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο  σας στην επιτυχία αυτής της πρωτιάς για άλλη μια χρονιά.

Να προσπαθήσετε παιδιά μου, να έχετε ψυχραιμία  εκείνες τις ημέρες και ώρες διότι από την εμπειρία μας γνωρίζουμε πως μόνο η ψυχραιμία είναι εκείνη που μπορεί να δώσει  στον άνθρωπο την δυνατότητα να σκεφτεί  και να καταγράψει εκείνα που χρειάζονται και να καταφέρει αυτά που επιδιώκει και προσπαθεί στη ζωή του.

Σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου καλή επιτυχία και καλή δύναμη!»

635988201896480202 (6) 

            Μετά το πέρας του Θείου Κηρύγματος αναγνώστηκε ειδική ευχή για τους διαγωνιζομένους μαθητές από τον παρακλητικό κανόνα προς τον Χριστό που έχει συντάξει για αυτόν τον σκοπό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.

635988201810330596 (2)

635988201760781658 (2)

            Αμέσως μετά μοιράστηκε μια εικόνα της Αναστάσεως ως ευλογία προς τους υποψήφιους μαθητές!

635988202034745510 (2)

          Λίγο πριν την απόλυση της Θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας προέβη σε χειροθεσία Αναγνώστου του Λαμπαδάριου Ψάλτου της ενορίας, τον κύριο Δημήτριο Διαμαντάκη.

635988201955937878

635988201931116015

Τέλος, θέλουμε να ευχηθούμε με την σειρά μας ως Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως, καλή δύναμη στον αγώνα των νέων που μόλις ξεκινά και να επιτύχουν αυτό που ζητά η καρδιά τους!

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.