Η ομάδα «Κατασκευές και Ντεκουπάζ» με τον Δεσπότη μας

Την 11ην του μηνός Απριλίου του 2017 εκπρόσωποι από την ομάδα «Κατασκευών και Ντεκουπάζ» συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο για να καταθέσουν το ποσό που συγκέντρωσε η ομάδα από την Πασχαλινή Αγορά που οργανώθηκε την προηγούμενη βδομάδα σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν των προηγούμενων ημερών.

 

Στην συνάντηση αυτή για άλλη μια φορά ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις κυρίες αυτής της ομάδας για την πρωτοβουλια τους αυτή και για τον χρόνο που διέθεσαν υπέρ των συσσιτίων της Μητροπόλεως. Ιδιαίτερα υπογράμμισε την μεγάλη αξία της προσφοράς σε πρόσωπα που δεν μας είναι γνωστά, αναφερόμενος στο Ευαγγελικό χωρίο που σημειώνει ότι η προσφορά σε ανθρώπους που ποτέ δεν μπορούν να μας ανταποδώσουν την ευεργεσία μας ειναι μεγάλη ευλογία!

(εἰ ἀγαπᾶτε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τοὺς ἀγαπῶντας αὐτοὺς ἀγαπῶσι. 33 καὶ ἐὰν ἀγαθοποιῆτε τοὺς ἀγαθοποιοῦντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι. 34 καὶ ἐὰν δανείζητε παρ᾿ ὧν ἐλπίζετε ἀπολαβεῖν, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ ἁμαρτωλοὶ ἁμαρτωλοῖς δανείζουσιν ἵνα ἀπολάβωσι τὰ ἴσα. 35 πλὴν ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιεῖτε καὶ δανείζετε μηδὲν ἀπελπίζοντες, καὶ ἔσται ὁ μισθὸς ὑμῶν πολύς, καὶ ἔσεσθε υἱοὶ ὑψίστου, ὅτι αὐτὸς χρηστός ἐστιν ἐπὶ τοὺς ἀχαρίστους καὶ πονηρούς. 36 Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί. Λουκ. στ, 31-36. Μετάφραση: αν αγαπάτε μόνο εκείνους που σας αγαπούνε, τότε ποια είναι η χάρη που σας έχει δοθεί; Γιατί και οι αμαρτωλοί αγαπούν εκείνους που τους αγαπάνε. 33Kαι αν κάνετε καλό μόνο σ’ εκείνους που σας κάνουν καλό, ποια είναι η χάρη που σας έχει δοθεί; Γιατί το ίδιο κάνουν και οι αμαρτωλοί. 34Kι αν δανείζετε σ’ εκείνους από τους οποίους ελπίζετε να ξαναπάρετε, ποια είναι η χάρη που σας έχει δοθεί; Γιατί και οι αμαρτωλοί δανείζουν σε αμαρτωλούς για να τύχουν την ίδια μεταχείριση. 35Aντίθετα, ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας και να κάνετε το καλό και να δανείζετε χωρίς να ελπίζετε οτιδήποτε, και θα είναι ο μισθός σας μεγάλος και θα γίνετε γιοι του Yψίστου, γιατί αυτός φέρεται με έλεος στους αχάριστους και στους κακόβουλους. 36Nα είστε λοιπόν σπλαχνικοί, όπως είναι σπλαχνικός ο Πατέρας σας”.)

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τις διάφορες βοήθειες που πρόσφατα έδωσε η μητρόπολη μας σε αδελφούς συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη λόγω υγείας.

Επιπλέον, σημείωσε την ικανότητα του ανθρώπου να δημιουργεί ως έμφυτο αγαθό από την αρχή της ύπαρξης του. Όμως είναι ανάγκη να ασκούμε κριτική για τις δημιουργίες μας αν είναι για καλό ή για κακό. Ανέφερε χαρακτηριστικά την πυρηνική επιστήμη η οποία αν χρησιμοποιήσει την γνώση της για πυρηνικά όπλα δεν είναι καλή. Αν όμως την χρησιμοποιήσει για την ιατρική επιστήμη τότε είναι πάρα πολύ ευλογημένη. Όλα εξαρτώνται από το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου. Αν ο ανθρώπινος νους είναι εγκλωβισμένος μέσα στα πάθη, τις αμαρτίες και την κακία τότε αυτά που θα προσφέρει θα είναι αρνητικά. Αν όμως προσπαθεί και αγωνίζεται να δώσει αγάπη στους άλλους ανθρώπους χωρίς ιδιοτέλεια τότε να είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά έχουν και τα ανάλογα οψώνια που θα βοηθήσουν τον άνθρωπο να νοιώσει ολοκλήρωση από την δημιουργία του και την προσφορά του, (εν προκειμένου οι κυρίες από την ομάδα «κατασκευές και ντεκουπάζ») αλλά και εκείνοι που ευεργετούνται να δοξάζουν τον Θεό. Έτσι όλοι μαζί με ένα στόμα να δοξάζουμε τον Χριστό.

Στην αντιφώνηση μίλησε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για τα πολύ όμορφα λόγια Tου και που τους δέχθηκε στο Γραφείο Tου. Όλως ιδιαιτέρως ευχαρίστησε για την ευχή και την ευλογία που έδωσε από την αρχή της χρονιάς να λάβει μέρος αυτή η δράση στο Πολιτιστικό Κέντρο κάθε Σάββατο το απόγευμα ώστε να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο να έχουμε αυτήν την συνεργασία και να μπορούν οι κυρίες να εκφράσουν με τον δικό τους τον τρόπο την αγάπη τους και την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο αλλά και την αφοσίωση τους στην Εκκλησία μας και στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.