Εορτή λήξης δ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου

Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκαν και αυτή τη χρονιά οι τέσσερις  κατασκηνωτικές περίοδοι για τους νέους και τις νέες δημοτικού και του Γυμνασίου – Λυκείου στην Κατασκήνωση Άγιος Παύλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Οι νέοι και οι νέες της Μητροπόλεώς μας μέσα στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον  και κάτω από την σκέπη του Θεού, έζησαν μοναδικές εμπειρίες, ψυχαγωγήθηκαν γνήσια και γεύθηκαν το ανύστακτο ενδιαφέρον και την αγάπη των στελεχών του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ιδιαίτερες στιγμές αποτέλεσαν η συμμετοχή των παιδιών στο Μυστήριο της μετανοίας-Εξομολογήσεως και στο Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία αλλά και η ευλογητή παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος τους κατά καιρούς του ομιλούσε πατρικά και του Υπευθύνου της Κατασκήνωσης Παν/του Πρωτοσυγκέλλου  Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, ο οποίος έκανε το καλύτερο για την ορθή λειτουργία και αυτής της δομής της Μητροπόλεως μας.

Με λόγια αγάπης ο Σεβασμιώτατος στον λόγο που απηύθυνε,  τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά εκείνους που προσέφεραν για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων, τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικηφόρο, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής  Γερόντισσα Θεοξένη με  την αδελφότητα, τους αρχηγούς  και τα στελέχη, το ιατρικόνοσηλευτικό  προσωπικό και όλους τους συνεργάτες της Μητροπόλεως μας  που με την παρουσία, το έργο και την αγάπη τους στα παιδιά μας, συντελούν στο να αποτελεί η κατασκήνωση, που πριν 29 χρόνια πήρε σάρκα και οστά από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο,  ως θεσμός και ως ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή των νέων.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.