Έκθεση φωτογραφίας από την φωτογραφική ομάδα της Πατριαρχικής Σχολής Κρήτης!

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή μεγάλου αριθμού φίλων της φωτογραφίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Σπουδή για το φανταστικό με θέα το πραγματικό» της Φωτογραφικής ομάδας της Πατριαρχικής Σχολής Κρήτης υπό την καθοδήγηση του γνωστού σε όλους μας εκπαιδευτικού και βραβευμένου φωτογράφου Νίκου Καμπιανάκη και την επιμέλεια της Μαριάννας Καμπιανάκη στο χώρο της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Ρόκκου, στην πλατεία Σπλάντζια της πόλης των Χανίων.

Δεν πρόκειται για έκθεση θρησκευτικής φωτογραφίας, αλλά για αναζήτηση της ελπίδας. Μέσα σε καθετί πραγματικό ή φανταστικό  μπορεί να βρίσκεται η ελπίδα. Αυτή που λείπει και αυτή που χρειάζεται. Η ελπίδα που ωθεί τα όνειρα στην πραγματικότητα. Η αποτύπωση αυτής της ελπίδας έρχεται μέσα στις εικόνες που κατέγραψε με συγκινητική ειλικρίνεια η ομάδα των παιδιών του Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Χανιών, με την βοήθεια και υποστήριξη του καθηγητή κ. Νίκου Καμπιανάκη.

«Η παιδική αισιοδοξία και η αμέριστη συλλογικότητα  των μαθητών, οδήγησε στην δημιουργία της συγκεκριμένης έκθεσης», μας είπε ο καθηγητής κ. Καμπιανάκης. «Ο συνδυασμός της θέλησης με την δημιουργικότητα, της επιμονής και της ομαδικότητας, αποτυπώνεται σε κάθε φωτογραφία αλλά και στο σύνολο της έκθεσης. Η δράση αυτή και το θαυμάσιο αποτέλεσμα της, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, σε ένα σήμερα που έχει χάσει το νόημα της αισιοδοξίας».

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο προϊστάμενος Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ π. Σταύρος Μπόζος, οι αντιδήμαρχοι κα Βαρβάρα Περάκη και κ. Ευτύχης Κονταξάκης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

         

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στον Άγιο Ρόκκο, δίπλα στον πλάτανο της Σπλάντζιας, μέχρι την Τετάρτη 24 Μαΐου, τις ώρες 18:00 -22:00.

Αξίζει να την επισκεφτείτε!

Πηγή : Επίσημη ιστοσελίδα της Πατριαρχικής Σχολή Κρήτης – Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο & Γυμνάσιο Χανίων

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.