Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου του κ. Χρήστου Φραδέλλου στο Πολιτιστικό μας Κέντρο

Γραφείο Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου
Γραφείο Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου
Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου του κ. Χρήστου Φραδέλλου στο Πολιτιστικό μας Κέντρο
/

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου σε συνεργασία με τις εκδόσεις CaptainBook, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του θεολόγου Χρήστου Φραδέλλου «Ισλαμικές αδελφότητες στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη», στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεώς μας, Αντ. Γιάνναρη 2.

Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο καθηγητής θρησκειολογίας του πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Φαίδων Παπαδόπουλος, ο ιστορικός ερευνητής κ. Μανώλης Μανούσακας και ο συγγραφέας π. Φιλόθεος Φάρος.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η φιλόλογος ειδικής αγωγής κ. Σταυρούλα Σακελλαρίου.

fradellos_poster_A3 Αφίσα

Στο βιβλίο παρουσιάζονται η κατάληψη της νήσου από τους Οθωμανούς, οι βίαιοι εξισλαμισμοί, η δημιουργία δερβίσικων τεκέδων, οι αδελφότητες που εγκαθιδρύθηκαν και ο ρόλος τους, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η λειτουργία και δράση των ορθόδοξων μοναστηριών στη διατήρηση της ταυτότητας των Κρητών. Τέλος, η αποχώρηση των Τούρκων και η λεγόμενη ανταλλαγή των πληθυσμών που σηματοδότησαν και το τέλος των ισλαμικών αδελφοτήτων στο νησί της Κρήτης.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.