«Κοινωνία φθόνου ἤ κοινωνία εὐθύνης;» – Η Σύναξη Νέων στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής – Έτος 2022

Με συμμετοχή νέων από όλη την Κρήτη, καθώς και άλλες περιοχές, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Πορφυρίου (κάτω από την Μεταμόρφωση στο Κάστρο).

Στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής, είχαμε την ευλογία να ανοίξει την εκδήλωση ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στη συνέχεια, χαιρέτισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου π. Βασίλειος Παπαδάκης, καθώς και η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη.

Ο εξαιρετικός ομιλητής, Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ανέπτυξε με λόγο άμεσο και ελπιδοφόρο το θέμα «Κοινωνία φθόνου ή κοινωνία ευθύνης;». Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους που συμμετείχαν. Αμέσως μετά, ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων έδωσαν χριστουγεννιάτικο τόνο στη συνάντηση τραγουδώντας τα κάλαντα.

Ιδιαίτερη χαρά ήταν η παρουσία ενός νέου φοιτητή από την Καππαδοκία της Τουρκίας που χαιρέτησε την εκδήλωση και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την συμμετοχή του στην σύναξη.

Στη συνέχεια μοιράστηκε γεύμα σε πακέτο, όπου η ηλιόλουστη μέρα έδωσε τη δυνατότητα να το απολαύσουμε στην κατάφυτη περιοχή του Μετοχίου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορία στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.