Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού…

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκτάριου Παχιανών Χανίων, ένας νέος του τόπου μας εισήλθε στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με το μέγα μυστήριο της βαπτίσεως!

Ο νέος αυτός πήρε το όνομα Τιμόθεος, τιμώντας τον Πανάγαθο Θεό!

Πριν το βάπτισμα, είχε προηγηθεί κατήχηση με αρκετές συναντήσεις από το Γραφείο Νεότητος.

Η ιδιαίτερη βάπτιση τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς από τους εφημερίους του ναού του Αγίου Νεκτάριου και τα αγαπημένα πρόσωπα του νεοφώτιστου.

Το μυστήριο της Βαπτίσεως είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυστήρια της Εκκλησίας μας. Με τη βάπτιση εισάγεται ο άνθρωπος στο σώμα της Εκκλησίας. Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο ίδιος ο Χριστός και όλοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί αποτελούμε το σώμα της Εκκλησίας. Με τη βάπτιση επομένως γινόμαστε και μέλη του σώματος του ίδιου του Χριστού. Κύριος σκοπός της Βάπτισης είναι η ένωση του ανθρώπου με το Θεό. Θεός και άνθρωπος γίνονται ένα. Στόχος της ζωής του χριστιανού είναι η ενότητα του με το Θείο η οποία συμβαίνει με την μετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας και την καθημερινή προσευχή και άσκηση και με την εφαρμογή της εντολής της αγάπης στον πλησίον μας.

Ευχόμαστε η Χάρις του Τριαδικού Θεού που έλαβε με το βάπτισμα ο νεοφώτιστος να τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή και να οδεύει πάντοτε στο δρόμο του Θεού.

vaptish-3

vaptish-1

vaptish-2

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.