Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022

Αγαπητοί μας νέοι και παιδιά,

Αισθανόμαστε πλούσια την ευλογία του Θεού από την παρουσία σας στα σχολεία της πολιτείας μας για την πρόοδο, μόρφωση και ευημερία του καθενός ξεχωριστά αλλά και για το εξασφαλισμένο μέλλον του τόπου μας, την πολύπαθη Ελλάδα μας.

Η ζωντάνια σας, η νιώτη του προσώπου σας, η γεμάτη όρεξη σας για το νέο ξεκίνημα του νέου έτους στην επόμενη βαθμίδα από το προηγούμενο δύσκολο αλλά επιτυχημένο έτος, δίδουν σε εμάς τους μεγαλυτέρους σας την όρεξη να προσευχηθούμε, να ευχηθούμε και να εργαστούμε για την άνωθεν και θύραθεν σοφία σας.

Η Εκκλησία μας στην αρχή κάθε έτους προβάλει δια του Ευαγγελικού αναγνώσματος την παραβολή του σπορέως. Κατ’αυτήν παρομοιάζεται η εσωτερική καλλιέργεια του κάθε ανθρώπου καθώς και η εξλέλιξη και πρόοδος με την εργασία ενός Γεωργού σε σχέση με την ποιότητα της καλλιεργήσιμης γης στην οποία εργάζεται και την ανάπτυξη του σπόρου που φυτεύτηκε. Καλούμαστε λοιπόν δι’αυτής να έχουμε την κατάλληλη ποιότητα του εδάφους για την προσδοκόμενη ανάπτυξη του σπόρου/γνώση που θα φυτευθεί εντός μας ώστε να φέρει πλούσια καρποφορία για την διακονία του πλησίον αλλά και για την προσωπική καταξίωση.

Σε αυτόν τον αγώνα κάθε νέου έτους η Εκκλησία μας προσφέρει πνευματικά στηρίγματα. Πάντοτε το έκαμε, το κάνει και θα το κάνει μέσα από την διδασκαλία Της αλλά κυρίως δια των ακολουθιών και των μυστηρίων Της. Είναι η Παναγία μας με την γενέθλιο εορτή της (8 Σεπτεμβρίου) που λειτουργεί ως ενωτικό σημείο μεταξύ Θεϊκής φύσης και ανθρώπινης, ως μεσίτρια μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ως σκάλα μεταξύ αυτών που βρίσκονται στον ουρανό και στην γη. Είναι επίσης ο Τίμιος Σταυρός (14 Σεπτεμβρίου) ως όπλο έναντι του ξέχωρου αγώνα που δίδει ο καθένας μας καθώς είναι φύλαξ πάσης της οικουμένης, στήριγμα και κραταίωμα των πιστών και τραύμα των δαιμόνων.

Βλέπετε αγαπητοί μας νέοι και παιδιά, στην ζωή ο άνθρωπος δεν μένει μόνος όσο και αν αυτή η απάτη της μοναξιάς προσφέρεται ως σκληρή πραγματικότητα και αληθοφανή. Στον αγώνα και τον πόνο που καλούμαστε όλοι να δώσουμε και να σηκώσουμε και στην διάρκεια του οποίου, αρκετές φορές, αφορά εμάς προσωπικά, χωρίς κανέναν δίπλα μας, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Ουρανό παρόντα και πλησίον μας, σε κάθε στάδιο και έκφανση της ζωής μας, δια της Εκκλησίας και των δωρεών Της και εν προκειμένου την Παναγία μας και τον Τίμιο Σταυρό.

Έχοντας τα παραπάνω στις σκέψεις μας, δίδουμε την προτροπή μας να μην χάνετε/χάνουμε τους στόχους σας/μας καλλιεργώντας τον εαυτό σας/μας συνεχώς και την ευχή μας να είναι η Παναγιά μας δίπλα σας/μας ως μεσίτρια και παρηγοριά σας/μας και ο Τίμιος Σταυρός ως στήριγμά σας/μας!

Καλή και ευλογημένη νέα σχολική χρονιά!

Η φωτογραφία ελήφθη από την ιστοσελίδα Zarpanews.gr

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.