“Γάμος: Μυστήριο και Καθημερινότητα” – Εκδήλωση με ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Την Δευτέρα 24η του μηνός Απριλίου του 2017 και ώρα 19.30, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση-Ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με κεντρικό θέμα τον Γάμο.

Η προσέλευση των συμπολιτών μας μεγάλη και το ενδιαφέρον τους φανερό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Ιωάννης Κουκουράκης καλωσορίζοντας το κοινό και ευχαριστώντας τους συνδιοργανωτές της βραδιάς.

Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο που αφορούσε στο βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου στις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή του.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος αναφερόμενος στην αγωνία του Ποιμενάρχου μας να αναζητούν οι νέοι την Χάρη που βγαίνει και γεννάται μέσα στην Εκκλησία. Την Χάρη εκείνη που πηγάζει από την συνάθροιση των πιστών με κέντρο την Ιερωσύνη.

Η Εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής η οποία υπήρξε επίκαιρη και ακούμπησε ζητήματα της σύγχρονης προβληματικής περί του Γάμου εντός της Εκκλησίας ως Μυστήριο και την καθημερινότητα των σύγχρονων ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών.

Η Εκδήλωση έληξε με τον λόγο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο ομιλητή και ανέφερε την ιδιαιτερότητα της αποψινής ομιλίας όπου κατατέθηκαν θεολογικοί λόγοι όχι μόνο υπό το πρίσμα της Θεολογικής επιστήμης αλλά και υπό το πρίσμα των λοιπών επιστημών.

 Δείτε εδώ το βίντεο από την ομιλία της βραδιάς.

Ως Γραφείο Νεότητος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παράγοντες από το Πνευματικό Κέντρο καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι οποίοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Γραφείου Νεότητος και λειτουργούν ως συνδιοργανωτές του.  

Ευχαριστούμε επίσης, όσους εθελοντικά προσέφεραν χέρι βοηθείας στην περάτωση της ομιλίας και την φιλοξενία του ομιλητή.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.