Η Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Πολιτιστικό Κέντρο – Έτος 2018

Σε κλίμα εορταστικό και χαρμόσυνο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Μητροπόλεως στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του γενικού αρχιερατικού π. Γεωργίου, του διοικητή του Π.Β. Κρήτης, καθώς και Κληρικών της Μητροπόλεως μας αλλά και πλήθους κόσμου.

Η βραδιά ξεκίνησε με κοντάκια και ύμνους από την Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη.


Ακολούθησε βίντεο από τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων με θέμα τη συμβολική των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό και την λατρεία, με αφηγητή τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Πατεδάκη, την επιμέλεια του οποίου είχε ο κ. Αντώνης Τζατζάνης.

Η παιδική χορωδία έλαβε στη συνέχεια τη σκυτάλη, τραγουδώντας σκοπούς χριστουγεννιάτικους, υπό την διεύθυνση της κα. Βασιλικής Αθανασιάδου – Πετράκη, γεμίζοντας τη σκηνή χαρούμενες φωνούλες οι οποίες ενώθηκαν λίγο αργότερα με αυτές των μεγάλων για να μας τα πούνε… με τα πανελλήνια κάλαντα.

Η χορωδία των ενηλίκων της Μητροπόλεώς μας πήρε θέση, τραγουδώντας βυζαντινά και παραδοσιακά κάλαντα υπό τη διεύθυνση της κα. Έλλης Παπαλιωνάκη – Παγωνίδου.

Ένα βίντεο από την μακρινή Αφρική ήρθε να δώσει έναν ξεχωριστό παλμό με ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Την επιμέλεια είχε ο Ιάκωβος, κάτοικος της Ουγκάντα.

Τα φώτα κλείνουν, το σκηνικό αλλάζει και η αυλαία ανοίγει για να υποδεχτεί τα παιδιά της ενορίας του Αγ. Ιωάννη, τα οποία παρουσίασαν το θεατρικό με τίτλο «Χριστούγεννα στον κόσμο». Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα δύο Αγγέλων διαδραματίζονται οι κοσμικές συνήθειες απλών ανθρώπων κατά την περίοδο των Άγιων τούτων ημερών.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, την άκρως σημαντική προσφορά επιταγής για το πολύτιμο έργο των συσσιτίων δια χειρός του διοικητή του Π.Β. Κρήτης.

Την όμορφη γιορτή έκλεισε απευθύνοντας χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, δίνοντας τις εγκάρδιες πατρικές του ευχές, σε όλους όσους συνετέλεσαν στην περάτωση της εκδήλωσης.

Από το Γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν, ενώ προσφέρθηκε κέρασμα από την κουζίνα των συσσιτίων για όλους τους παρευρισκόμενους, την επιμέλεια του οποίου είχαν ο κ. Ευάγγελος Σγουράκης και εθελοντές.

Την παρουσίαση της γιορτής καθώς και την επιμέλεια των κειμένων είχε η κα. Δώρα Τζατζάνη.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.