Γιορτή Χριστουγέννων στο Πολιτιστικό μας Κέντρο

Την 23η του μηνός Δεκεμβρίου 2017 και ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας στο Πολιτιστικό Κέντρο επί της Αντωνίου Γιάνναρη 2.

Την γιορτή συντόνισε η φιλόλογος κα Ιωάννα Δαλάκα παρουσιάζοντας τόσο το πρόγραμμα της γιορτής όσο και τα πρόσωπα που επρόκειτο να ακουσθούν.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ερμηνεία της εικόνας της Γεννήσεως του Χριστού από τον αγιογράφο κ. Ευάγγελο Μαρματάκη ενώ στην συνέχεια ακούστηκαν βυζαντινή ύμνοι από την Βυζαντινή Χορωδία της Βυζαντινή Σχολής της Μητροπόλεως υπό την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη Άρχοντα Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση ενός βίντεο, του οποίου επιμέλεια είχε ο κ. Αντώνιος Τζατζάνης και στο οποίο η κα Μαρία Παστουρματζή διάβασε ένα διήγημά της, το «λαθών». Το διήγημα αυτό επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορα, ο οποίος ετοίμασε Χριστούγεννα «λαθών» -κρυφά και ταπεινά- για Εκείνον που λαθών γεννήθηκε στο σπήλαιο.

Στην συνέχεια επόμενη παρουσία είχαν οι Χορωδίες των παιδιών και ενηλίκων υπό την διεύθυνση των Χοράρχων κα Έλλη Παπαλιωνάκη και Βασιλική Αθανασιάδου οι οποίες ερμήνευσαν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών υπό την διεύθυνση της κα Βασιλικής Αθανασιάδου.

Τελευταία παρουσία είχε το παραδοσιακό εργαστήρι «Σύγχορος» με υπεύθυνη την κα Μανωλά Μαρίσια χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Η ομάδα αυτή μας παρουσίασε δύο χριστουγεννιάτικα έθιμα της βόρειας Ελλάδας, του Χριστόξυλου και του Χριστόψωμου αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

Την γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος χαιρετίζοντας την βραδιά, αναφερόμενος στα μηνύματα της περιόδου των Χριστουγέννων και ευχαριστώντας όλους όσους συνετέλεσαν στην περάτωση της εκδήλωσης.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Ευχαριστίες προς:

  1. Τον αγιογράφο, κύριο Ευάγγελο Μαρματάκη.

  2. Τους υπεύθυνους των χορωδιών: κ. Κωνσταντίνο Στεφανάκη, κ. Έλλη Παπαλιονάκη – Παγωνίδου, κ. Βασιλική Αθανασιάδου- Πετράκη.

  3. Όλους όσους συνόδευσαν τις χορωδίες με τα όργανά τους: τη Μαρία Λεδάκη και την Αργυρώ (πλήκτρα), το Γιάννη Αρβανιτάκη (βιολί), την Κατερίνα Επιτροπάκη (κρουστά), την Έλλη Παπαλιονάκη – Παγωνίδου (ακορντεόν) ….

  4. Τη φιλόλογο, κυρία Ευτυχία Κουλιέρη για την πρότασή της και για το κείμενο την κυρίας Μαρίας Παστουρματζή.

  5. Τη συγγραφέα, κυρία Μαρία Παστουρματζή για το διήγημά της και το speakage.

  6. Τον κύριο Αντώνη Τζατζάνη για την αφίσα της εκδήλωσης, το βίντεο και την τεχνική υποστήριξη.

  7. Το 28ο νηπιαγωγείο και την ομάδα κατηχητικών συνάξεων του Αγίου Χριστοφόρου για τα σκηνικά.

  8. Το ραδιοφωνικό σταθμό «Μαρτυρία» και το γραφείο τύπου για την προώθηση της εκδήλωσης της ΙΜΚΑ.

  9. Την κυρία Μαρίσια Μανωλά και το παραδοσιακό εργαστήρι Σύγχορος για την αναπαράσταση των εθίμων και τους παραδοσιακούς χορούς.

  10. Την κα Ιωάννα Δαλακα για το κείμενο και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

  11. Ευχαριστούμε πολύ τον Παραδοσιακό Φούρνο Κοτσιφάκη στην Πλατεία Κατσαμπά για την πολύτιμη προσφορά των Χριστόψωμων

  12. Τέλος, τις κυρίες Δήμητρα Μπουρδάκη, Κωνσταντίνα Κουλουμπή, Ειρήνη Σωτηρίου, Ευαγγελία Προφητηλιώτη και την ομάδα ντεκουπάζ για την οργάνωση του χριστουγεννιάτικου παζαριού.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.