Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 2023

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 , εορτάστηκε στο Πολιτιστικό μας Κέντρο, η γιορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

 Στις 7 το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται στο Πολιτιστικό μας Κέντρο. Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας Κέντρου, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας, με θέμα: « Πατροκοσμάς, ο Άγιος της Παιδείας και της καρδιάς μας».

 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνού, ιερέων του τόπου μας και πλήθος κόσμου, παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά τη Μεικτή χορωδία μας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Έλλης Παπαλιονάκη – Παγωνίδου, που απέδωσε όμορφα τραγούδια γεμάτα νοήματα.

 Η γιορτή περιελάμβανε επίσης, αναγνώσματα από τις Διδαχές του Αγίου Κοσμά που διάβασαν νέες και νέοι της Μητροπόλεως μας, όπως επίσης και προβολή βίντεο από το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας της ΕΡΤ Μαρίας Μαυρίκου.

 Μέσα από την παρουσίαση της γιορτής, τα βίντεο και τα αναγνώσματα, ακούσαμε χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Αγίου Κοσμά, για τον διακαή πόθο του για τη Λευτεριά και την παιδεία του Γένους, για τον αγώνα που έκανε να φτιαχτούν σχολεία και να μορφωθούν τα ελληνόπουλα, για την φλέγουσα αγάπη του προς τον Χριστό, και για τον μαρτυρικό του θάνατο.

 Στο τέλος της εκδήλωσης, το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας που τόνισε την σπουδαιότητα του Αγίου Κοσμά και την προσφορά του στην Εκκλησία και στο Γένος μας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου μας, ψάλλαμε όλοι μαζί το απολυτίκιο του Αγίου Κοσμά.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, με τις ευλογίες και την προστασία του Αγίου μας!

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.