Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου – Δόξα και τιμή στους Αθάνατους Ήρωες του ΟΧΙ! Δόξα και τιμή στην Θεία Σκέπη της Παναγίας μας!

Δόξα και τιμή στους Αθάνατους Ήρωες του ΟΧΙ!

Δόξα και τιμή στην Θεία Σκέπη της Παναγίας μας!

img_5141b

Την 29η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.30 μ.μ. έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, επί της Αντωνίου Γιάνναρη 2, επετειακή εκδήλωση Μνήμης για το ΟΧΙ του 40.

img_5140-copy

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες του, νέους και νέες του τόπου μας.

img_5148-copy

Η εκδήλωση ήταν βασισμένη πάνω σε ένα θεατρικό δρώμενο αναπαραγωγής μιας τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο στην “Ηχώ του ΌΧΙ” ενός υποθετικού τηλεοπτικού σταθμού της εποχής με όνομα ΕΛΛΑΣ ΤV. Μέσα από αυτήν την τηλεοπτική εκπομπή παρουσιάστηκαν τα γεγονότα του 40 με μαρτυρίες που παρουσίασαν οι καλεσμένοι του πάνελ και με αληθινά ντοκουμέντα από βίντεο που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της.

img_5170-copy

Την εκπομπή αυτή διάνθισαν με επετειακά τραγούδια, ως καλεσμένοι της, οι 2 χορωδίες της Μητροπόλεώς μας, η παιδική χορωδία με Χοράρχη την κα. Βασιλική Αθανασιάδου Πετράκη, και η χορωδία των ενηλίκων με Χοράρχη την κα. Έλλη Παπαλιονάκη Παγωνίδου, καθώς και η βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως με Χοράρχη τον Διευθυντή της και Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανάκη!

img_5153-copy

img_5159-copy

img_5172-copy

Την επιμέλεια και τον συντονισμό του παραπάνω εορταστικού δρώμενου είχε ο δάσκαλος κ. Ελευθέριος Ανεζάκης.

Την εκδήλωσε έκλεισε ο Σεβασμιώτος και Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός με χαιρετισμό του ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και στήριξαν αυτή τη προσπάθεια αναβίωσης της ιστορίας μας που όπως σημείωσε πρέπει να μένει ζωντανή μέσα στο χρόνο. 

 img_5199       

Για περισσότερες εικόνες πατήστε εδώ  

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.