Γιορτή Λήξης β Κατασκηνωτικής περιόδου

 

Με κεντρικό θέμα « Φως Χριστού» ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η γιορτή λήξης της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου των κατασκηνώσεων της Ιεράς μας μητρόπολης «Άγιος Παύλος». Μετά από 3 χρόνια υγειονομικών περιορισμών κατασκηνωτές, γονείς, φίλοι και επισκέπτες αντάμωσαν στον γνωστό ιστορικό χώρο όπου ακούστηκαν ξανά ύμνοι, τραγούδια και παραστατικά κείμενα από τους 80+ κατασκηνωτές.
Φυσικά δεν έλειπαν οι Κρητικοί χοροί με τη συνοδεία μουσικής απο τα στελέχη της Κατασκήνωσης μας. Τα ονόματα των 7 ομάδων ήταν Επουρανιοί, Διαυγείς, Πρωτοπόροι, φωτοβόλοι, Διαφωτιστές, Φωτοδόχοι, Αισιόδοξοι με τις αντίστοιχες επιμελημένες σημαίες τους.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός που μίλησε για τις εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε με τα στελέχη και τους κατασκηνωτές κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του στη κατασκήνωση. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη μητρόπολη και το πλήθος εθελοντών που συνέβαλαν στην οργάνωση και ομαλή λειτουργεία της κατασκηνωτικής περιόδου.
Η Κατασκήνωση της Μητροπόλεως μας (Κυδωνίας και Αποκορώνου) είναι ένας μοναδικός χώρος που συνδυάζει, διασκέδαση, εξερεύνηση της φύσης και πνευματική ανάπτυξη μέσα από τη λειτουργική ζωή της εκκλησίας μας και πλήθος δραστηριοτήτων.
Εκτός από τις πνευματικές εμπειρίες, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την υπέροχη φύση που τους περιβάλλει μέσα από πεζοπορίες, κοινές εργασίες και ομαδικά παιχνίδια. Οι δραστηριότητες αυτές ενθαρρύνουν την ομαδικότητα, την αλληλοϋποστήριξη και την ανάπτυξη φιλίας με τα μέλη κάθε ομάδας δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας και αλληλεγγύης.
Αυτές οι 12 μέρες κατασκηνωτικής ζωής μακριά από τα ψηφιακά μέσα του σύγχρονου κόσμου αποτυπώνονται γερά στη μνήμη των νέων και τους κρατάνε ασβέστη την φλόγα της αναμονής για την επόμενη κατασκηνωτική εμπειρία το 2024!

 

Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι από εδώ τον οποίο διατηρεί ο κ. Τζατζάνης Αντώνιος. 

Εδώ μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση στην σελίδα της Μητροπόλεως 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.