«Χριστούγεννα διηγούμαι… και ζω!» – Η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας – Έτος 2022

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας Κέντρου, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, της Γερόντισσας της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, Ιερέων του τόπου μας και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους που έψαλλε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας υπό την Διεύθυνση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Μαστοράκη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου Χανίων.

Η γιορτή με τίτλο «Χριστούγεννα διηγούμαι … και ζω», ταξίδεψε τους θεατές γύρω από την φάτνη της Βηθλεέμ, μέσα από τα κείμενα Μεγάλων Ελλήνων διηγηματογράφων και ποιητών, τα οποία διάβασαν και απήγγειλαν με ξεχωριστό τρόπο τα παιδιά και οι νέοι της Μητροπόλεως μας.

Τα Χριστουγεννιάτικα κείμενα του Φώτη Κόντογλου, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, τα κείμενα για τον Μέγα Βασίλειο από τα αναγνωστικά βιβλία της Γλώσσας της δεκαετίας του 40, καθώς και τα Χριστουγεννιάτικα ποιήματα του Κωστή Παλαμά, του Γεωργίου Δροσίνη, και του Γεωργίου Βερίτη, αποκάλυψαν στους θεατές και στους ακροατές της εκδήλωσης, τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Ελλάδας μιας νοσταλγικής και παλιότερης εποχής.

Η γιορτή, πλαισιωμένη με τις μοναδικές μελωδίες από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τα τραγούδια που τραγούδησε η χορωδία του Πολιτιστικού μας Κέντρου, μετέφερε μηνύματα για το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων στη ζωή μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από παιδιά των νησιών Φίτζι της Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, που έψαλλαν στα ελληνικά την καταβασία «Χριστός Γεννάται» και έστειλαν ευχές και χαιρετισμούς.

Στο τέλος της εκδήλωσης, χαιρετισμό και ευχές απέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δαμασκηνός προς όλους τους παρευρισκομένους, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην εικόνα της Γεννήσεως που παρουσιαζόταν από τον βιντεοπροβολέα και σε ένα περιστατικό μεταξύ του Μ. Βασιλείου και του Ιουλιανού του Παραβάτη, επισημαίνοντας στο τέλος ότι πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση μας ακόμα και με την χρήση των σύγχρονων μέσων, όπως είναι το διαδίκτυο, που μας δίνει την δυνατότητα να αναπαράγουμε αυτή την πολύ ωραία γιορτή που απολαύσαμε σήμερα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

This slideshow requires JavaScript.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.