Σύναξη Νέων 2022

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου του 2022 υπό την καθοδήγηση και πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύναξη νέων στο κάθισμα της Αγίας Κυριακής στο Βαρύπετρο. Φέτος η σύναξη λόγο των προβλεπόμενων υγειονομικών υποδείξεων της Πολιτείας είχε περιορισμένη συμμετοχή με φυσική παρουσία αλλά υπήρχε η δυνατότητα σύγχρονης διαδικτυακής συμμετοχής με αρκετούς νέους από όλη την Κρήτη αλλά και διάφορα μέρη του κόσμου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με Όρθρο και Θεία Λειτουργία Ιερουργούντως του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού στο Ναό της Αγίας Κυριακής. Ακολούθησε μικρό γεύμα καλωσορίσματος στον αυλόγυρο της Εκκλησίας και έναρξη της εισήγησης με θέμα «Δίψα για Ἐλευθερία».

Φετινός καλεσμένος της σύναξης των νέων ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού Θηβών.

Σο τέλος της εισήγησης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στον ομιλητή καθώς και όσοι παρακολουθούσαν μέσω διαδικτύου.

Την σύναξη χαιρέτισαν ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης με επιστολή την οποία ανέγνωσε ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.

Την σύναξη έκλεισε με χαιρετισμό της η Ηγουμένη της Μονής Χρυσοπηγής Οσιολογιοτάτη Γερόντισσα Θεοξένη αναφερόμενη στην τριακονταετή Πατριαρχία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και ευχαριστώντας όλους του συντελεστές και παρευρισκόμενους, ευχόμενη να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των καιρών.

Τέλος, αντί της καθιερωμένης τράπεζας ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα προς τιμή του Μεγάλου Βασιλείου για το νέο έτος και μοιράστηκε ατομική οικολογική τσάντα με το μεσημεριανό γεύμα όπου οι παρευρισκόμενοι απέλασαν στην καταπράσινη ύπαιθρο της περιοχής.

 

 

 

 

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.