Συγχαρητήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων – Έτος 2016

Αγαπητά μου παιδιά,

Ανακοινώθηκαν και φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Άρχισαν να μας τηλεφωνούν χαρούμενοι οι γονείς σας, περήφανοι για την επιτυχία των παιδιών τους που ήθελαν να μοιραστούν μαζί μας την ευτυχία τους. Χαρήκαμε μαζί τους, για τους κόπους σας που ευοδώθηκαν, για τα όνειρα που νοιώθετε ότι αρχίζουν να πραγματοποιούνται. Περισσότερο χαρήκαμε για την ελπίδα που χωρίς να το γνωρίζετε μας χαρίσατε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας. Εύγε για την προσπάθειά σας, πάντα να επιδιώκετε με θέρμη τους στόχους σας και να τους κατακτάτε!

Μας τηλεφώνησαν όμως και γονείς λίγο πικραμένοι για το παιδί τους που δεν τα κατάφερε να εισαχθεί σε κάποια σχολή, αγχωμένοι για το μέλλον του. Όμως ακόμα κι αν δεν τα καταφέρατε αγαπητά μου παιδιά να περάσετε αυτό το σκαλοπάτι ένα έχω να σας πω δανειζόμενος τους στίχους του Καβάφη:

«Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο
πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει».

Συγχαρητήρια λοιπόν και σε εσάς για την προσπάθεια σας! Καμία στιγμή να μην το θεωρήσετε αποτυχία γιατί μια άλλη επιτυχία θα έρθει στην ζωή σας. Φροντίστε να επιτύχετε στην ζωή!

Έχει ο Θεός και για σας όπως έχει και για όλα τα παιδιά του.

Καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία!

Μέ πατρικές εὐχές καί ἀγάπη,

Ὁ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.