«Εἰ ἔχεις καρδίαν, δύνασαι σωθῆναι»: Σύναξη Νέων στην Μητρόπολη μας

Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε και φέτος την 2/1/2016 και ημέρα Σάββατο η καθιερωμένη σύναξη νέων υπό την φροντίδα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Η ημερίδα ξεκίνησε με  Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Πλήθος νεων απο τα Χανιά και όλη τη Κρήτη λειτουργήθηκαν στο νέο Καθολικό της Μονής, που είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Χριστού.

DSC_4451

DSC_4450

DSC_4464

Στην συνέχεια Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής και πεζοπορία στο λιθόστρωτο μονοπάτι που καταλήγει στο κάθισμα της Αγίας Κυριακής.

Photo 2-1-16, 10 05 20 πμ (1)

Τη σύναξη άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος με το χαιρετισμό του και ακολούθησε ο ομιλητής της ημέρας Σεβασμιώτατος Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος με θέμα «Εἰ ἔχεις καρδίαν, δύνασαι σωθῆναι».

DSC_4486

Μετά το πέρας της ομιλίας η συζήτηση έδειξε την ζωντάνια, τα ενδιαφέροντα και το ζήλο το νέων ανθρώπων για την αναζήτηση και κατανόηση της πίστεώς μας .

Στην συνέχεια το μουσικό σχολείο Χανίων έδωσε μία εορταστική νότα στη σύναξη αποδίδοντας Χριστουγεννιάτικούς ύμνος και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα.

IMG_9359

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με κοινή τράπεζα όπου οι μοναχές έφτιαξαν υπέροχα εδέσματα, με μεράκι και υλικά κυρίως από τις βιολογικές καλλιέργειες της Μονής.

Στο τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας οπου ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσά Θεοξένη και όσους βοήθησαν  στη διοργάνωση της σύναξης και μίλησε και για τις προσωπικές του εμπειρίες στο Άγιο Όρος κατά την περίοδο της νεότητας του και τα διλήμματα που είχε για την πορεία της ζωής του.

Επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος διάκονος Δημήτριος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το σκοπό και δραστηριότητες του γραφείου.

Το γεύμα ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Δυστυχώς ο καιρός φέτος δεν ήταν σύμμαχος και η δυνατή βροχή δεν επέτρεψε την καθιερωμένη περιήγηση στα μονοπάτια και ασκητήρια της περιοχής.

Πάρα ταύτα παραμείναμε για την ακολουθία του εσπερινού και αναχωρήσαμε από το Κάθισμα της Αγίας Κυριακής με αλησμόνητες αναμνήσεις.

Photo 2-1-16, 12 19 57 μμ

DSC_4487

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.