Βραδιά αποφοίτησης της Γ´ Λυκείου στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, στον Άγιο Ματθαίο, η βραδιά αποφοίτησης για τους μαθητές της Γ´ τάξης του Λυκείου, που συνδυάστηκε με τη γιορτή της λήξης του σχολικού έτους.

Οι μαθητές «πρωταγωνίστησαν» με πολύ κέφι και μεράκι, οργανώνοντας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους μια βραδιά αξέχαστη τόσο για τους ίδιους όσο και για όλο τον κόσμο που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ματθαίου με την ευκαιρία αυτή.

Γιορτη λήξης_01

Γιορτη λήξης_02

WP_20160614_20_10_23_Pro

WP_20160614_20_10_04_Pro

Από νωρίς το απόγευμα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με ενδιαφέρουσες δράσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της χρονιάς και να θαυμάσουν τρισδιάστατες κατασκευές των μαθητών και άλλες δημιουργίες, που  υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Γιορτη λήξης_03

Στη συνέχεια, και με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Φυσικής – Χημείας του σχολείου, με την παρουσία των καθηγητών της Χημείας κ. Ντουσάκη Εμμανουήλ και κυρίας Αρχοντάκη Νεκταρίας, που εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο κατά το παρελθόν για την οργάνωσή του αλλά και της φετινής καθηγήτριας κυρίας Γαρεδάκη Εμμανουηλίας, που συνέβαλε καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση και λειτουργικότητα του Εργαστηρίου.

Γιορτη λήξης_04

Για τη μακρόχρονη ιστορία του χώρου που στέγασε το Εργαστήριο μίλησε ο φιλόλογος-θεολόγος κ. Δελάκης Ευάγγελος, καθηγητής της Σχολής, ο οποίος εξήρε την προσφορά των υπευθύνων εκπαιδευτικών από το 1975 μέχρι και σήμερα.

Τη σκυτάλη του προγράμματος δεν άργησε να πάρει ο χορός και το τραγούδι καθώς η ζωντανή ορχήστρα «πυροδότησε» το κέφι των παρευρισκομένων, δίνοντας στη βραδιά ένα άκρως ενθουσιώδες και εορταστικό κλίμα…

Γιορτη λήξης_09

Γιορτη λήξης_08

Γιορτη λήξης_10

Γιορτη λήξης_07

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Σημανδηράκης Παναγιώτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ζερβάκης Στέλιος, η Σύμβουλος των Φυσικών Δυτικής Κρήτης κυρία Καλαθάκη Μαρία, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Χανίων κυρία Μαρματάκη Αρετή, ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Χανίων κ. Μαρκογιαννάκης Δημοσθένης, η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Χανίων κυρία Βενιανάκη Κατερίνα, ο πρώην Σχολάρχης κ. Αθανασιάδης Αναστάσιος με τη σύζυγό του, πολλοί ιερείς και γονείς των μαθητών του σχολείου αλλά και παλαιοί απόφοιτοι της σχολής, που με ιδιαίτερη συγκίνηση βρέθηκαν  ξανά στον Άγιο Ματθαίο.

Γιορτη λήξης_05

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο π. Αντώνιος Σαπουνάκης προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας και Πρόεδρος των Αποφοίτων της Σχολής.

Τιμήθηκαν επίσης για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη Σχολή η κυρία Χατζάκη Μαρία, καθηγήτρια Πληροφορικής που δίδαξε την τέχνη της Αγιογραφίας, καθώς και ο κ. Καμπιανάκης Νίκος, καθηγητής Μαθηματικών-Πληροφορικής, που μύησε τους μαθητές στην τεχνική της φωτογραφίας. Οι δυο τους, εκτός από τις πολύτιμες  γνώσεις που προσέφεραν στα παιδιά, έκαναν τα απογεύματά τους ιδιαίτερα δημιουργικά και ενδιαφέροντα!

Γιορτη λήξης_06

 Αυτή την τελευταία αποχαιρετιστήρια βραδιά, η καθημερινότητα και οι ρυθμοί του σχολείου έδωσαν τη θέση τους στις εγκάρδιες ευχές όλων για μια δημιουργική, ευτυχισμένη και ευλογημένη από τον Θεό σταδιοδρομία των αποφοίτων της Σχολής, καθώς ανοίγουν πια τα «φτερά» τους και ξεκινούν μια νέα πορεία ζωής!

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.