Αγιασμός στο Πολιτιστικό Κέντρο από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας

Την Δευτέρα 2 του μηνός Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου και συγκεκριμένα στις αίθουσες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και των λοιπών δράσεων της Μητροπόλεως, Αγιασμός για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Στεφανάκης Κωνσταντίνος Άρχοντας Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Καθηγητές  και Μαθητές της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως μας καθώς και οι υπεύθυνοι των υπολοίπων τμημάτων, στην πλειονότητά τους, που δραστηριοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο κ. Έλλη Παπαλιονάκη-Παγωνίδου, κ. Ειρήνη Σωτηρίου, κ. Νικόλαος Τσικαλάκης και κ. Δήμητρα Μπουρδάκη.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Αγίους της προηγούμενης ημέρας τον Άγιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη και τον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό, οι οποίοι τυγχάνουν και άγιοι προστάτες των ιεροψαλτών, υπογραμμίζοντας ότι ο Άγιος Ιωάννης δεν ήταν καλλίφωνος αλλά με την επιμονή του, την προσευχή του έγινε από αϊδιόφωνος … αηδόφωνος. Επίσης αναφέρθηκε  στο πόσο σημαντική είναι η παράδοση  μας η οποία είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας όπως και το παραδοσιακό τραγούδι και ο χορός.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής της σχολής ευχαριστώντας το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την ευλογία που δίδει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό ενώ κατεύθυνε τους υποψηφίους μαθητές πως θα δηλώσουν την εγγραφή τους.

Δηλώσεις συμμετοχής σε όλες τις παραπάνω δράσεις συνεχίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.