Η Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νέων με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας

Την Δευτέρα 21η του μηνός Αυγούστου 2017, μέλη της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νέων βρέθηκαν στο νησί μας και έχοντας ως αφετηρία τους την πόλη μας, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ Δαμάσκηνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιωτατος Ποιμεναρχης μας υποδέχτηκε την πολυμελή ομάδα νέων, περί των 50 ατόμων, από όλα τα Βαλκάνια και τους μίλησε με λόγους πατρικούς ενώ τους παρουσίασε το πολυσχιδές έργο της Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης, ο οποίος μίλησε στους νέους για την ιστορία του ναού.

Ο Σεβασμιώτατος αποχαιρέτησε τα παιδιά με την ευχή για καλή παραμονή στην Κρήτη και δίδοντας τους δώρα αναμνηστικά τα οποία θα τους θυμίζουν την παρουσία τους στη πόλη μας.

Στις επόμενες ημέρες η ομάδα των νέων θα συναντηθεί και πάλι με τον Σεβασμιώτατο.

 

Ευχαριστούμε τον κ. Αντώνη Τζατζάνη για το φωτογραφικό υλικό.

 

Περισσότερα στοιχεία για την Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νέων παρακάτω:

Ιδρύθηκε: Μάιος 1992

Αποστολή

“Σκοπὸς τῆς Διαβαλκανικῆς Ὁμοσπονδίας Ὀρθοδόξων Νεολαιῶν εἶναι ἡ καλλιέργεια καὶ ἐνδυνάμωση τῶν διαπροσωπικῶν σχέσεων καὶ ἡ προώθηση τῆς συνεργασίας μεταξὺ τῶν Ὀρθόδοξων νεανικῶν κινήσεων ἢ πρωτοβουλιῶν καὶ Θεολογικῶν/Ἐκκλησιαστικῶν Σχολῶν στὴ Βαλκανικὴ Χερσόννησο καὶ τῶν Βαλκανικῶν λαῶν γενικότερα. Ἐπίσης, ἡ Διαβαλκανικὴ Ὁμοσπονδία ἀναπτύσσει ἐνεργητικὴ ἀλληλεγγύη καὶ πρακτικὴ ὑποστήριξη στὸ ἔργο τους καὶ ἐνθαρρύνει τὴ συνεργασία μεταξὺ τῶν ἀδελφῶν Ἐκκλησιῶν.” (Kαταστατικό Άρθρο 2.1.Α.)

 

Πληροφορίες

Η Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθόδοξων Νεολαιών ιδρύθηκε για να προάγει τη σύσφιξη των σχέσεων των ορθόδοξων νέων και όχι μόνο στα Βαλκάνια.

Impressum

B.O.Y.A.: Balkan Orthodox Youth Association

Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νεολαιών

Βραβεία

Η Διαβαλκανική έχει την ευλογία των εκάστοτε Αρχιεπισκόπων των χωρών-μελών καθώς και του εκάστοτε Οικουμενικού Πατριάρχη. Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σερβίας τίμησε τὴν Ὁμοσπονδία μὲ τὴν ἀπονομὴ τοῦ παράσημου τοῦ Ἁγίου Σάββα τὸ 1996.

Προϊόντα

Ευχετήριες κάρτες Χριστουγέννων και Πάσχα, με ευχές σε όλες τις Βαλκανικές γλώσσες, που εκδίδονται μαζί με το ενημερωτικό έντυπο της Ομοσπονδίας, κασσέτες και CD με ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από τα Βαλκάνια, χορηγίες για ορθόδοξα θεολογικά βιβλία σε διάφορες Βαλκανικές γλώσσες, θεατρικές παραστάσεις σχετικά με τα Βαλκάνια, μουσικοχορευτικά φεστιβάλ με συμμετοχή ομάδων από τα Βαλκάνια, προσκυνηματικές εκδρομές Διακαινησίμου και καλοκαιριού, στις ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων εκ περιτροπής, χορηγίες σε εκθέσεις ορθοδόξων βιβλίων και σε σεμινάρια βυζαντινής αγιογραφίας στα Βαλκάνια, θεολογικές συναντήσεις και συνέδρια, κατήχηση, ανθρωπιστική δραστηρίοτητα στα πλαίσια των Βαλκανικών χωρών κ.α.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.