Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Όσοι παρευρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης αλλά και όσοι την άκουσαν ραδιοφωνικά μέσα από τα ερτζιανά του Ράδιο Μαρτυρία, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία σειρά από δρώμενα τα οποία μας εισήγαγαν στο πνεύμα και στα μηνύματα των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεολογικό λόγο αναφερόμενος στα μηνύματα της εορτής και τον οποίο ανέγνωσε ο πρεσβύτερος Ευάγγελος Μπακαρόζος.

Αμέσως μετά η βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως μας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Στεφανάκη Κωνσταντίνο, απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα βίντεο έκπληξη που στάλθηκε από το αντίστοιχο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με υπεύθυνο τον π. Ζήση Κτενίδη. Το βίντεο περιείχε ευχές και τραγούδια από τους νέους της ενορίας του Μοσχάτου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η γιορτή συνεχίστηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία της Μητροπόλεως μας με την καθοδήγηση της χοράρχου κ. Βασιλικής Αθανασιάδου-Πετράκη.

Ακολούθησε η παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου βιβλίου με τίτλο “Να σας τα πούμε; Οι μικροί καλαντιστές” της κύριας Ιωάννας Κανελλία Δαλάκα, η οποία προέρχεται από τους κόλπους της Μητροπόλεως μας.

Την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποίησε η Ψυχολόγος Βασιλική Μιχαλοπούλου με πολύ σύντομο και περιεκτικό τρόπο αναφερόμενη στο περιεχόμενο του βιβλίου αλλά και στην ίδια τη συγγραφέα.

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε η συγγραφέας του βιβλίου κ. Ιωάννα Κανελλία Δαλάκα ευχαριστόντας όλους όσοι την βοήθησαν να εκδοθεί το βιβλίο και το όραμα της να γίνει πραγματικότητα.

Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο τιμώμενο βιβλίο της βραδιάς το οποίο επιμελήθηκαν νέοι και νέες από τις κατηχητικές συνάξεις της ενορίας του Αγίου Στεφάνου Κουμπέ.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα ακόμα βίντεο με τραγούδια και ευχές από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Χορωδία των ενηλίκων υπό την διεύθυνση της κα Ελλης Παπαλιονάκη-Παγωνίδου.

Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία του τόπου μας καθώς και στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως μας.

Την γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε :

“ … Σήμερα που ο άνθρωπος βάλετε παντοιοτρόπως, σήμερα που δεν υπάρχει αγάπη, ομόνοια και αλληλεγγύη, σήμερα που η εξουσία εκφράζεται ως δυναστεία προς τους ανθρώπους έρχονται νέοι άνθρωποι που έχουν γαλουχηθεί από μικρά παιδιά στην Εκκλησία να μεταφέρουν το μήνυμα του Χριστού. Το μήνυμα της “… ἐπὶ γῆς εἰρήνης …” το οποίο τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Αυτή την ειρήνη που θέλουμε και επιδιώκουμε πολλές φορές την βρίσκουμε σε λάθος δρόμους. Η ειρήνη του Χριστού είναι πρώτα από όλα ειρήνη με τον εαυτό μας. Η ειρήνη πρέπει να βγει από την ψυχή μας και όταν το πετύχουμε αυτό, αυτή η ειρήνη του Χριστού έρχεται να φωτίσει όλους τους ανθρώπους …”

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε:

* Τους υπεύθυνους των χορωδιών: κ. Κωνσταντίνο Στεφανάκη, κ. Έλλη Παπαλιονάκη – Παγωνίδου, κ. Βασιλική Αθανασιάδου- Πετράκη.

* Τα παιδιά του κατηχητικού του Αγίου Στεφάνου, τους συν-εφημέριους, πατέρα Ιωάννη Τσιτσιρίδη , πατέρα Νεκτάριο Βαϊγκούση και την κ. Ευαγγελία Σχώρη.

* Τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη για την ηχοληψία, την τεχνική υποστήριξη και τη δημιουργία του trailer και τον πατέρα Γεώργιο Τζατζάνη διάκονο για την παραχώρηση του τεχνικού εξοπλισμού. Επίσης και τον κ. Δημήτριο Νικολακάκη για την εικονοληψία.

* Την κ. Ειρήνη Σωτηρίου και την κ. Ευτυχία Κουλιέρη, την κα Ευαγγελία Προφητηλιώτη, την κα Δήμητρα Μπουρδάκη και τον κ. Νικο Τσικαλάκη για τα σκηνικά και το στολισμό της αίθουσας.

Την κα Μαρία Αυγέρου με τους συνεργάτες της για την ετοιμασία του κεράσματος.

* Την κ. Ευγενία Δρούγα και τον εκδοτικό οίκο «Άθως παιδικά» για την αφίσα της εκδήλωσης.

* Το ραδιοφωνικό σταθμό «Μαρτυρία» για τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης και το διευθυντή, κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη.

* Τέλος, την κ. Ιωάννα Δαλάκα για το συντονισμό της γιορτής, τη σύνταξη του δελτίου τύπου και για την οργάνωση του θεατρικού. 

 

Δείτε εδώ το βίντεο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.