Το 1ο Φεστιβάλ Νεότητος και χορού 2019

Την 24η του μηνός Αυγούστου και ημέρα Σάββατο, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, η τοπική μας Εκκλησία κύρηξε το 1ο φεστιβάλ Νεότητος και χορού 2019.

Το Φεστιβάλ εκτυλίχθηκε στην πλατεία Αθηναγόρα στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα όλοι οι περαστικοί ελεύθερα και χωρίς είσοδο, ντόπιοι και ξένοι, νέοι και ηλικιωμένοι. 

Το Φεστιβάλ Νεότητος και χορού πλαισίωσαν χορευτικά σχήματα από την Σάμο εκ της ενορίας Αγ. Νικολάου Καρλοβασίου, την Σητεία από την σχολή Δημήτρη Καπαράκη και τα Χανιά από τον σύλλογο Βιγλάτορες. 

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και μεταξύ άλλων δηλωσε ότι η “αποψινή κίνηση της Εκκλησίας είναι για να ανοίξει τα όρια Της έξω από τις λατρευτικές συνάξεις και να απευθύνει ένα κάλεσμα προς τους νέους αποδεικνύοντας ότι Αυτή δεν κινείται στα στενά όρια μιας νομοδιδασκαλίας αλλά και στην διασκέδαση με τους χορούς και τα τραγούδια. Η παράδοση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά μερικό τρόπο, δεν περιλαμβάνει δλδ μόνο την νηστεία την προσευχή και γενικώς την λατρεία, αλλά και το τραγούδι, τον χορό και το πανηγύρι και όλα όσα έχει να μας δώσει η Ελληνορθόδοξη παράδοση την οποία ζούμε … Παρατηρούμε από την προσέλευση σας και το πώς αγκαλιάζετε την αποψινή μας κίνηση ότι και αυτό είναι μια ανάγκη έκφρασης της τοπικής μας Εκκλησίας και ευελπιστούμε αυτό να το συνεχίσουμε κάθε χρόνο…

Την βραδιά παρουσίασε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ για κάθε χρόνο όπως ευελπιστείτε και μεταξύ άλλων τόνισε : “Το πρώτο Φεστιβάλ Νεότητος είναι μια στροφή της Εκκλησίας από τον κυρίως Της Ναό στο προαύλιο Της για να καλέσει όλους και όλες στον κυρίως Της Ναό ! Εκεί που η επικοινωνία – γνωριμία – κοινωνία, κορυφώνονται στο Άγιο Θυσιαστήριο ! Στην Μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού !“. 

 

Ευχαριστούμε :

• Όλα τα χορευτικά σχήματα 

Τους Σαμιώτες εκ της ενορίας Αγίου Νικολάου Καρλοβασίου, Την ομάδα από την σχολή Κρητικών χορών Δημήτρη Καπαράκη, Τον σύλλογο και σχολή Βιγλάτορες

• Τους Μουσικούς και οργανοπαίχτες

Μάνο Πιτοπουλάκη στο Λαγούτο, Μιχαήλ Λουφαρδάκη στο βιολί, Γιώργο Μοτάκη στη Λύρα και στο τραγούδι και Ελευθέριο Δουνδουλάκη στην Κιθάρα.

• Τον Κύριο Ιάκωβο Χονδράκη

• Τον Πατέρα Κυριακό Κοντάκο και τους συνεργάτες του

• Τον Δήμο Χανίων 

• Την ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και

• Τις ενορίες : Αγίου Νικολάου Χαλέπας, Αγίου Δημητρίου Πλατανιά, Αγίου Πντελήμονος Χαλέπας, Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών, Ζωοδόχου Πηγής Κοντομαρίου.

 

 

Δειτε εδώ την σχετική ανάρτηση από την σελίδα της Μητροπόλεως.

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.