Κοπή Αγιοβασιλόπιτας των Κατηχητικών συνάξεων Αγίου Στεφάνου Κουμπέ Χανίων

Την 5η του μηνός Φεβρουαρίου και ημέρα Κυριακή το απόγευμα το κατηχητικό της ενορίας του Αγίου Στεφάνου έκοψε την βασιλόπιτα του παρουσία των ενοριτών.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια και ύμνοι από τα παιδιά ενώ παρουσιάστηκε βίντεο από το θεατρικό που ανέβηκε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητροπόλεως στην οποία συμμετείχαν παιδιά της ενορίας.

Επίσης παρουσιάστηκε ένα βίντεο-χρονικό με τις δραστηριότητες της ενορίας τόσο την φετινή χρόνια όσο και παλαιοτέρων αρχής γενομένης το έτος 2013.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση καθώς και ο εισαγωγικός λόγος του πατρός Νεκταρίου Βαϊγκούση.

Αιδεσιμολογιώτατε και σεβαστέ μας πάτερ Ιωάννη Τσιτσιρίδη, αγαπητοί συνεργάτες της Ενορίας, αγαπημένοι γονείς των παιδιών,

Καλώς ήρθατε στην κοπή της πίτας του κατηχητικού μας σχολείου. Είμαστε χαρούμενοι που μας δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε πάλι και να μοιραστούμε  την χαρά των παιδιών.

Το κατηχητικό μας σχολείο δραστηριοποιείται. Είναι παρόν στην ενορία μας και αφιερώνει χρόνο για τα παιδιά μας και την κατήχηση τους στον ευαγγελικό λόγο της Εκκλησίας μας.

Αυτές τις δράσεις θα δούμε αμέσως με φωτογραφίες από το παρελθόν αλλά και ένα βίντεο από την φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή, που για πρώτη φορά έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Πολλοί νομίζουν ότι σήμερα το κατηχητικό σχολείο δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Και όμως! Το κατηχητικό Σχολείο προσφέρει πολλά, ιδιαίτερα στα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου.

Τι προσφέρει όμως το κατηχητικό;

Το κατηχητικό προσφέρει γνωριμία με το Θεό, με την πίστη μας, με την παράδοση της Εκκλησίας μας. Προσφέρει γέμισμα του νου, ευφροσύνη της καρδιάς, χαρά, ευκαιρία για την επιτυχία και ευτυχία στη ζωή.

Δεν πρόκειται για ένα μάθημα άγονο, για απομνημόνευση γνώσεων. Πρόκειται για ουσιαστική προσέγγιση στην Ορθοδοξία και το χαρούμενο βίωμα της Χριστιανικής ζωής.

Στο κατηχητικό το παιδί μπορεί να ζήσει την αγάπη, την προσφορά, την κοινωνικότητα, τη συνεργασία. Μπορεί να αποκτήσει φίλους και ιδανικά.

Στο κατηχητικό το παιδί έχει την δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορες δράσεις. Για παράδειγμα σε θεατρικές ομάδες, χορωδίες, εκδρομές, συζητήσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις, ομαδικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, φιλανθρωπικές κινήσεις όπως η προσφορά των παιδιών   του λυκείου της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια που προσφέρουν τρόφιμα την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα μέσα από το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας.

Το κυριότερο όμως, είναι πως μέσα από τη νεανική συντροφιά της Ενορίας το παιδί βιώνει την Εκκλησία ως αγκαλιά, ως οικογένεια, τον διπλανό του ως αδελφό.

Αυτή η αίσθηση της συμπόρευσης είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ σήμερα.

Όπως και να το κάνουμε η εποχή μας – εποχή κρίσης σε όλα τα επίπεδα – δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας και γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι χωρίς Θεό και ιδανικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Το κατηχητικό προσφέρει και τα δυο, Θεό και ιδανικά. Συνεπώς, ο άνθρωπος στην προσπάθεια να αναζητήσει άγκυρα ελπίδας είναι σωτήριο να οδηγούμε τους νέους στο λιμάνι της Εκκλησίας μας στους κόλπους των κατηχητικών Σχολείων.

Ας παρακινήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας να έρθουν στο κατηχητικό της ενορίας μας.  Έχουν να ωφεληθούν πολλά!

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.