Η εκδήλωση της 25ης Μαρτίου της Μητροπόλεως μας – Έτος 2018

Την 24η του μηνός Μαρτίου και ημέρα Σάββατο, το βράδυ στις 20.00, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επανάσταση του 21 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία των μικρών παιδιών της κα Βασιλικής Αθανασιάδου-Πετράκη.


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της βραδιάς.


Η σκυτάλη δόθηκε στον παρουσιαστή π. Ιωάννη Κουκουράκη ο οποίος εισήγαγε το ακροατήριο στην εκδήλωση με μια ιστορία δύο μικρών μιας πολύ σκληρά εργαζόμενης οικογένειας, τα οποία ήθελαν να μάθουν τι εορτάζεται κατ’ αυτήν την μέρα.


Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Θεολόγος κ. Αριστείδης Σπανδώνης ο οποίος μας ανέλυσε την Θεολογική προσέγγιση της Εικόνας του Ευαγγελισμού.


Ακολούθησαν επίκαιροι βυζαντινοί ύμνοι από την Χορωδία της Βυζαντινής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση του κ. Στεφανάκη Κων/νου Άρχοντα Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Στην συνέχεια προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους από το ΕΠΑΛ Βρυσσών υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση των Καθηγητών του Σχολείου και του κ. Αντώνη Τζατζάνη με θέμα το Σπήλαιο της Κρυονερίδας και την ιστορία του.

Αμέσως μετά στην σκηνή ανέβηκε η παιδική Χορωδία υπό την διεύθυνση της κα Βασιλικής Αθανασιάδου-Πετράκη ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η Χορωδία των ενηλίκων υπό την διεύθυνση της κα Έλλης Παπαλιωνάκη-Παγωνίδου.



Στην συνέχεια ακολούθησε η προβολή ταινίας μικρού μήκους από την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης η οποία παρουσίαζε αγάλματα Κρητών αγωνιστών της Κρητικής Επανάστασης του 1866-1869 να μιλούν και να παρουσιάζουν την ιστορία τους σε παιδιά που την αγνοούν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς από το εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας «Σύγχορος», με ενσωματωμένη την ομάδα χορού του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε κατόπιν ευχής και ευλογίας ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας π. Δαμασκηνός Λιονάκης. Τον λόγο έλαβε για άλλη μια φορά ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος ο οποίος ανήγγειλε το επικείμενο αφιέρωμα «Δράσεων Νεότητας Πολιτιστικού Κέντρου 2018» στις αρχές του Μαΐου. Τέλος, ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος από όλους τους παρευρισκομένους της Εκδήλωσης.   

Ευχαριστίες προς

Την Περιφέρεια Κρήτης την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Βουλγαράκη.

Τον κ. Μανώλη Κελαϊδή.

Την κ. Σούλα Ζώτου. 

Το Γραφείο Tύπου της Iεράς Mητροπόλεως, την κα Στέλλα Περάκη

Τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μαρτυρία, τον κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη. 

         Την Ενορία Ευαγγελιστρίας Χαλέπας για την παραχώρηση της Εικόνας του Ευαγγελισμού.

Τους Χοράρχες κ. Στεφανάκη Κωνσταντίνο, Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, την κα Βασιλική Αθανασιάδου –Πετράκη και την κα Έλλη Παπαλιονάκη – Παγωνίδου.

Τον κ. Αριστείδη Σπανδώνη, Θεολόγο, για την θεολογική προσέγγιση της Εικόνας του Ευαγγελισμού.

Την εταιρεία Ικόνιο και τον κ. Αντώνη Τζατζάνη για την τεχνική κάλυψη και την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, την αφίσα και την σκηνοθετική επιμέλεια-μοντάζ των ταινιών.

Τον κ. Γιάννη Μαυρούδη φοιτητή για το livestreaming και τον κ. Βασίλειο Κατσιφά φοιτητή για την επιμέλεια των ψηφιακών σκηνικών.

Την κα Γεωργία Μάρκου για το ραδιοφωνικό σποτ της εκδήλωσης. 

Τον κ. Χρήστο Μποτονάκη, το ΕΠΑΛ Βρυσσών και την Πατριαρχική Εκκλησιαστική σχολή Κρήτης, και

Την κα Μανωλά Μαρίσια και το Εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας «Σύγχορος», καθώς και την ομάδα χορού του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.