Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η Ανάσταση του Γένους μας

Την 27η του μηνός Αυγούστου 2017 και ημέρα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Πολιτιστικό μας Κέντρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στον Άγιο από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Γεωργία Πυροβολάκη.

Ακολούθησαν αποσπάσματα από τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τα οποία απήγγειλαν ο κ. Κωνσταντίνος Γκούντελος Θεολόγος η κ. Βασιλική Καυκιού φοιτήτρια Φιλολογίας, η κ. Μυρσίνη Κατσιγαράκη και ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Χαρίσης Λουκάς.

Οι διδαχές διανθίστηκαν με τραγούδια από την μικτή χορωδία του Πολιτιστικού μας Κέντρου υπό την διεύθυνση της κ Έλλης Παπαλιονάκης-Παγωνίδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο «Ο Πατροκοσμάς στο λημέρι του Μπουκουβάλα».

 

Στη συνέχεια την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της επισημαίνοντας την αξία της Ορθοδοξίας  ως η πλέον ελεύθερη ομολογία του κόσμου και πως αυτή συμβάλει στις διαχρονικές αξίες του Έθνους μας, την γλώσσα, την οικογένεια, την ιστορική μας ταυτότητα και την πίστη.

Ευχαριστίες:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Μαρία Παραδά Μποτωνάκη για τον όλο συντονισμό της εορτής, την χοράρχη κ. Έλλη Παπαλιονάκη Παγωνίδου με τους μουσικούς κα Αργυρώ Φραγκοπούλου Ξεπαπαδάκη (πιάνο), Ευάγγελο Νικολουδάκη (λύρα), Γεώργιο Νικολουδάκη (Λαούτο), Εμμανουήλ Καραταράκη (Κιθάρα), Νικόλαο Μαρακάκη (Βιολί), Χρυσούλα Γκούμα (Ακορντεόν), Νεκταρία Μποτωνάκη (Φλογέρα) και Κων/ίνα Μποτωνάκη (Φλάουτο).

 Να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Θεατρικού Αρσινόη Τρύφωνος (Αφηγήτρια), Ανδρέα Δρακάκη (Πατροκοσμάς), Αντώνη Τριανταφυλάκη (Μπουκουβάλας), Μιχάλης Λαγουδάκης (Μήτρος), Ελένη Λαγουδάκη (Γερόντισσα), Σεβαστιανός Παπαδογιάννης (Παναγής), Χαρίκλεια Πιτροπάκη (Καπετάνισσα). 

Ευχαριστούμε την κ. Ειρήνη Στυλιανουδάκη – Παπαδογιάννη για την σκηνογραφία και την κα Ευθυμία Κλαψινού-Αγοραστάκη και κα Στέλλα Αγιασμενάκη για την διάθεση των στολών.   

Ευχαριστούμε τον Ελευθέριο Νικολάου για το Ραδιοφωνικό Σποτ.

Ευχαριστούμε τον κ. Αντώνη Τζατζάνη για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, τον Ευάγγελο Σγουράκη για την εικονοληψία και την εταιρία iconio για την παροχή των τεχνικών μέσων.

 

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο της γιορτής

 

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.