Αγιασμός στους Ξενώνες του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας

Την Κυριακή 15 του μηνός Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στους χώρους φιλοξενίας του τρίτου Ορόφου του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας Αγιασμός με την συμμετοχή των νέων που φιλοξενούνται.

Ήταν ιδιαίτερη χαρά και ευλογία η συνάντηση αυτή, διότι δόθηκε η ευκαιρία της γνωριμίας των νέων με το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας.

 Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παραμονή τους στον τρίτο όροφο.  Ενώ δόθηκε η ευκαιρία να αισθανθούν την παρουσία της τοπικής Εκκλησίας και τον Λόγο του Θεού προς την ανθρωπότητα. Μεταξύ άλλων έγινε η εξήγηση της ύπαρξης του μικρού αγιασμού ως μια προσευχή για τον αγιασμό του χώρου και των έργων του ανθρώπου όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα.

Μεταφέρθηκε η ευχή και η ευλογία του Επισκόπου μας, ο οποίος έλειπε για λόγους προσκυνηματικούς στο νησί της Μυκόνου όπου εορτάστηκε ο Άγιος Εμμανουήλ εκ Σφακίων, ο βίος του οποίου παρουσιάστηκε στους νέους.

Τέλος, σε κάθε ένα από τους νέους δόθηκε ευλογία μικρής εικόνας και λαδάκι του Αγίου Νεκταρίου, από την ενορία Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, εξηγώντας ότι ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο άγιος προστάτης της σπουδαζούσης νεολαίας και κάθε νέου ο οποίος με τον δικό του τρόπο ετοιμάζει την μελλοντική πορεία της ζωής του, ως Σχολάρχης και Διευθυντής που υπήρξε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.