Ημερίδα για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο από τον Ρ/Σ Μαρτυρία.

Την 30η του μηνός Μαρτίου και ημέρα Σάββατο στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό μας Κέντρο ημερίδα που οργάνωσε ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός Μαρτυρία υπό την Διεύθυνση του κ. Ευστράτιου Χατζηδάκη με θέμα «Η Βίβλος του διαδικτύου .. Τι μέλει γενέσθαι».

Την ημερίδα διάνθησαν με τις ομιλίες τους ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), και ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων κ. Μανώλης Σφακιανάκης, η Δ/ντρια του Ινστιτούτου CSI κ. Κέλλη Ιωάννου και η Ψυχολόγος κ. Όλγα Τζουραμάνη.

Η παρουσία του κόσμου υπήρξε ασφυκτική και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ασφαλή χρήση και περιήγηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων τονίσθηκε η προσοχή που χρειάζεται να δίνουμε όσον αφορά την ανάρτηση προσωπικών δεδομένων, ενώ οι προσωπικές μας στιγμές με τους φίλους και την οικογένεια μας να μην δημοσιεύονται αλλά να τηρούνται σε κλειστό κύκλο, για τον εαυτό μας και τα πρόσωπα που αγαπάμε. Επίσης, σε περίπτωση που οι ίδιοι μπορεί να έχουμε πέσει θύματα απειλών μπορούμε να απευθυνθούμε στην υπηρεσία CSI Institute η οποία παρέχει λύσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τις συνεργάτιδες του για την εξαίρετη ημερίδα που παραχώρησαν ευγενώς, διότι με τον τρόπο τους αυτό πρόσφεραν γνώσεις σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο και ιδιαιτέρως την νεολαία και τους γονείς.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως

 


Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.