Σύναξη Νέων στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής 2019

Με συμμετοχή  εκατοντάδων νέων  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο,  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, Συλλειτουργούντων  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Κληρικών, της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας  Θεοξένης μετά της αδελφότητος, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας και  πλήθος νέων.

Στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  κ. Ειρηναίος,  ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Δαμασκηνός και οι δύο Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ευμενείας κ. Ειρηναίος και Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, χαιρέτισαν την πνευματικοφόρα αυτή εκδήλωση που διοργανώνεται χρόνια τώρα υπό τον συντονισμό της Καθηγουμένης της  Μονής Γερόντισσας Θεοξένης και της Αδελφότητος και  απηύθυναν εγκάρδιο καλωσόρισμα στον ομιλητή και στους συμμετέχοντες νέους.

Ο εξαιρετικός ομιλητής, π. Γεώργιος Σχοινάς, ανέπτυξε με λόγο άμεσο και ελπιδοφόρο  το θέμα «Υπάρχει Ελπίδα». Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους που συμμετείχαν. Στη συνέχεια έγινε κοινή τράπεζα και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορία στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.

Δείτε εδώ την ομιλία του πατρός Γεωργίου Σχοινά

 

Πηγή άρθρου από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως imka.gr

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.