Κοπή Αγιοβασιλιάτικης Πίτας Στελεχών και Κατασκηνωτών του «Αγίου Παύλου» – Έτος 2020

Ήρθε πάλι νέο έτος και η 4η του μηνός Ιανουαρίου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται τα στελέχη και τα ομαδόπουλα των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου «Άγιος Παύλος» για την πρωτοχρονιάτικη κοπή της Βασιλόπιτας τους.

Την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός μαζί με τον ιερέα των κατασκηνώσεων π. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη και τον διευθυντή του Γραφείου Νεότητας διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά για το νέο έτος και συνεχάρη τα στελέχη και όλους τους διακονητές για την προσφορά τους στην κατασκήνωση της τοπικής μας Εκκλησίας.

Εμπνεόμενος από τα λόγια του Κυρίου «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος», ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της κοινωνίας των προσώπων της Αγίας Τριάδος που ως πρότυπο πρέπει να ακολουθούν τα μέλη της κατασκήνωσης για να συνυπάρξουν και να συνδημιουργήσουν στον «Άγιο Παύλο».

Τα στελέχη έδωσαν δώρο στον Σεβασμιότατο τη φετινή μπλούζα των στελεχών και ακολούθησε προβολή δυο ολιγόλεπτων βίντεο με τις υπέροχες στιγμές των κατασκηνωτικών περιόδων του 2019.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο γνωστός ύμνος της κατασκήνωσης «Στου Αγίου Παύλου την περιοχή….» και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ομαδικά παιχνίδια, όπως οι μουσικές καρέκλες, και με παραδοσιακούς χορούς.

Ραντεβού στις επόμενες συναντήσεις προετοιμασίας των στελεχών για ένα ακόμα κατασκηνωτικό καλοκαίρι κοινωνικότητας, περισυλλογής, ενέργειας για αληθινό παιχνίδι, διάθεσης για βαθύ προβληματισμό και δύναμης για αντίσταση στο ρεύμα της εποχής.

 


 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.