Εορταστική εκδήλωση λήξης Β’ Κατασκηνωτικής Περιόδου – Έτος 2016

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα χαράς η εορτή της λήξεως της Β’ Κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών στον Άγιο Παύλο, στον καταπράσινο και ευλογημένο τόπο.

end of second period 1

end of second period 2

end of second period 3

end of second period 4

end of second period 10

end of second period 11

end of second period 12

end of second period 13

Στην εορτή παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ιερείς της Μητροπόλεως, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή καθώς και οι γονείς και συγγενείς των παιδιών.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του ανέφερε :

«…Στον χώρο αυτό εδώ που βρισκόμαστε, τον οποίο πρέπει να τον νιώσουμε ως παράδεισο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ένεκεν της φετινής λειψυδρίας, πρέπει με κάθε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό και καταπράσινο γιατί ο χώρος αυτός αποτελεί μία παρακαταθήκη από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, και εμείς ως συνεχιστές του έργου του ακολουθούμε εκείνα τα οποία μας άφησε. Πολλές φορές κάτι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει, παρά ταύτα όμως το πνεύμα, η σφραγίδα του προσώπου του παραμένει ζωντανή ακόμα αν και έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ανέλαβε  άλλη διακονία στο Ηράκλειο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και εφέτος, που παρά τις δυσκολίες, οι κατασκηνώσεις τις Μητροπόλεως μας με την αγάπη όλου του κόσμου, κατάφεραν να λειτουργήσουν. Και χρειάζεται να λειτουργούν πάντοτε, έτσι ώστε να συνεχιστεί να προσφέρουν εκείνη την διαφορετική ψυχαγωγία στα παιδιά αυτές τις 15 ημέρες.

Τα παιδιά μπορούν να βρουν πάρα πολλούς τρόπους και διδασκαλίες. Αυτήν την διδασκαλία, αυτήν την αγάπη, αυτήν την στοργή, την προστασία, την σχέση που αποχτούν με την Εκκλησία, την αλήθεια, θα την βρίσκουν και θα την βρούνε πολλές φορές και σε αυτήν την κατασκήνωση…»

end of second period 14

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, όλους τους Πατέρες, την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή με την αδελφότητα, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, τόσα χρόνια τώρα έχει υιοθετήσει την κατασκήνωση, τους συνεργάτες της Μητροπόλεως μας, το Γραφείο Νεότητος, τον αρχηγό της Β κατασκηνωτικής περιόδου Πρεσβ. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη, τον υπαρχηγό κ. Ιωσήφ Μανουσακάκη για την προσπάθεια και τις θυσίες που έχουν κάνει, και συνεχίζουν όποτε τους ζητηθεί εθελοντικά να διακονούν την κατασκήνωση.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ομαδάρχες και τους βοηθούς προσφέροντας αναμνηστικά δώρα.

end of second period 15

end of second period 16

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε προς τους ιατρούς της κατασκήνωσης, τον μάγειρα, τον φύλακα, καθώς και προς όλους τους γονείς των παιδιών, που συνεχίζουν εδώ και είκοσι ένα χρόνια να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το έργο της Μητροπόλεώς μας των κατασκηνώσεων.

end of second period 5

end of second period 6

end of second period 7

end of second period 8

end of second period 9

end of second period 17

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.