Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Ημέρα των Γραμμάτων

Την 30η του Μηνός Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας εκδήλωση αφιερωμένη στους Αγίους Τρεις Ιεράρχες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Βασιλόπιτας «υπέρ τῶν διδασκόντων, διδασκομένων καί ἐργαζομένων εἰς τά σχολεία τοῦ γένους ἡμῶν».

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες από την σειρά ντοκιμαντέρ «Δεν είσαι μόνος», ευγενή χορηγία του αρχείου της ΕΡΤ.

Στην συνέχεια δόθηκαν οι βραβεύσεις για τους τρεις πρώτους διακριθέντες ανά εκπαιδευτική βαθμίδα καθώς και οι έπαινοι συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον 1ο γραπτό διαγωνισμό δοκιμίου «Οι Τρεις Ιεράρχες» 2017.

Επίσης δόθηκε ένα αναμνηστικό δώρο στα μέλη της κριτικής επιτροπής για την άψογη συνεργασία και συμβολή τους στο διαγωνισμό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικά ακούσματα από την Καππαδοκία και την Σμύρνη από το νέο μουσικό συγκρότημα «Αντίφωνο».

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του Επισκόπου μας κ. Δαμασκηνού.  

Ευχαριστίες πολλές θέλουμε να δώσουμε :

Τον Διευθυντή  του αρχείου της ΕΡΤ για την παραχώρηση δύο αρχείων από την σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μέγας Βασίλειος το Λιοντάρι του Χριστού».

Την σκηνοθέτη και παραγωγό κα. Μαρία Χατζημιχάλη Παπαλιού.

Τον Αντώνη Τζατζάνη για το μοντάζ των αρχείων.

Τον Δημήτριο Νικολακάκη και Νικόλαο Τσικαλάκη για την βοήθειά τους στην διάρκεια της γιορτής.

Τα βιβλιοπολεία για τις χορηγίες των Δωροεπιταγών γραφικής ύλης Ρόμβος, Librairie και Πετράκη.

Την Πρόεδρο κ. Μαρίνα Αρετάκη του συνδέσμου Φιλολόγων της πόλεως Χανίων  και την κα. Άννα Λαμπαρδάκη Γραμματέα του συνδέσμου Φιλολόγων για την στήριξη στην κριτική επιτροπή. Τους Φιλολόγους κα Ιωάννα Δαλάκα, κα. Μαρία Τζουλάκη και Θεολόγους κα. Κάλια Μαυροματάκη, κα. Αργυρώ Τζαγκαράκη, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, κ. Κωνσταντίνο Γκούντελο και πατέρα Ιερεμία Χλιαρά επίσης για την στήριξή τους ως μέλη της κριτικής επιτροπής.

Το νέο μουσικό συγκρότημα «Αντίφωνο» (κ. Χαρίδης Γεώργιος -Πολίτικη Λύρα, κ. Κολίτζας Δημήτριος -Κανονάκι, κ. Σπανουδάκης Παναγιώτης-Ούτι, κ. Βερυκάκης Γεράσιμος-Κιθάρα, κα. Ντοκάκη Βιργινία-Κρουστά-Τραγούδι, κ. Οικονομάκης Στυλιανός-Κρουστά).

Τον κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη για την παραχώρηση Φωτογραφικού υλικού και το Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεώς μας την κα Στυλιανή Περάκη.

Τέλος την ενορία του Μάλεμε Αγίου Αντωνίου για την παραχώρηση της εικόνας των Τριών Ιεραρχών που δέσποζε στην εκδήλωση.

 

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.