Δασκαλογιάννης, ο Άρχοντας της Κρήτης (βίντεο)

Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Κρήτης δημιούργησε τη ταινία αυτή στo πλαίσιo του Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού με θέμα: «Διακόσια Χρόνια από το 1821» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η οποία διακρίθηκε με τιμητικό έπαινο μεταξύ άλλων επτά συμμετοχών από τις 34 συμμετοχές συνολικά. Η παραπάνω ανακοίνωση δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Δείτε εδώ το σχετικο δημοσίευμα.

Οι μαθητές της γ΄γυμνασίου Αριστοφάνης Μπορμπουδάκης και Ανδρέας Ιμπούσι υπό την παιδαγωγική υποστήριξη και καθοδήγηση της φιλολόγου Μαρίας Παραδά μελέτησαν, γνώρισαν, κατανόησαν τη ζωή, τη δράση και το μαρτυρικό τέλος μίας σπουδαίας προεπαναστατικής προσωπικότητας που άνοιξε τον δρόμο για την Ελληνική Επανάσταση 50 χρόνια πριν το 1821.
Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ο θεολόγος κ.Μιχάλης Γαλανάκης (αφήγηση-μεταφορά στην Ανώπολη) και η καθηγήτρια Αγγλικών κα Αθηνά Μανιουδάκη (προετοιμασία μαθητών).

Εικονοληψία-Ηχοληψία- μοντάζ: Αντώνης Τζατζάνης

Πρωτότυπη μουσική: Παναγιώτης Σπανουδάκης

 

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.