Η κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής «Άνω Πόλις» στα Χανιά

Την 18η του μηνός Φεβρουαρίου και ημέρα Σάββατο επισκέφθηκαν την Μητρόπολη μας τα κατασκηνοτόπουλα της κατασκήνωσης «Άνω Πόλις» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης συνοδευόμενα από τα στελέχη της.

Πρώτος σταθμός ήταν η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων. Οι πατέρες της Μονής ξενάγησαν τα παιδιά στο Καθολικό της Μονής και στους χώρους της καθώς και στο ιστορικό μουσείο που διαθέτει.

Μετά, σε συνέχεια από την επίσκεψή τους στους τάφους των Βενιζέλων, βρέθηκαν στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς όπου φιλοξενήθηκαν για την μεσημεριανή τους τράπεζα. Εκεί τους υποδέχτηκαν οι πατέρες από το Γραφείο Νεότητος και τους απασχόλησαν με συζήτηση.

Στην συνέχεια μετέβησαν στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως μας «Άγιος Παύλος» όπου είχαν χρόνο για ψυχαγωγία.

Εκεί τους υποδέχτηκαν ο φύλακας της κατασκήνωσης κ. Ανδρέας Παύλου και τα στελέχη της Κατασκήνωσης μας ξεναγώντας τους στους χώρους και συζητώντας μαζί τους για τα 20 και πλέον χρόνια ζωής της.  

Ευχαριστούμε πολύ τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων «Άνω Πόλις» για την συνεργασία τους μαζί  μας και την εμπιστοσύνη τους να ταξιδέψουν ως εδώ.

Τους πατέρες από την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος.

Την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα και τον προϊστάμενο αυτής π. Δημήτριο Καταπίδη.

Τον φύλακα της Κατασκήνωσης κ. Ανδρέα Παύλου που με μεράκι και πολύ αγάπη φροντίζει για την φύλαξη και την ευπρέπεια των χώρων της Κατασκήνωσης.

Τέλος,  τα στελέχη της Κατασκηνώσεως μας «Άγιος Παύλος» Έλενα Παπαδάκη, Αντώνη Τζατζάνη και Αντωνία Μαρκουλάκη.

Ευχόμαστε να πραγματοποιούνται και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την δημιουργική απασχόληση των νέων καθώς και την γνωριμία τους με τα μνημεία  που διαθέτει η Ορθοδοξία μας και η Πατρίδα μας!

 

 

 

 

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.