Η Γιορτή Λήξης του «Αφιερώματος Δράσεων Νεότητας 2018»

Στις 13 Μαΐου, ημέρα Κυριακή και ώρα 19.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δωδεκαημέρου ξεκίνησε η γιορτή λήξης του «Αφιερώματος Δράσεων Νεότητας Πολιτιστικού Κέντρου 2018».

Την γιορτή συντόνισε η κα Ιωάννα Δαλάκα, φιλόλογος, παρουσιάζοντας τις χορωδίες και τα τραγούδια τους και ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές, ιδιαίτερα δε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό.

Τα τραγούδια ξεκίνησαν από τα μικρά παιδιά, τους μικρότερους φίλους της παρέας, τους οποίους διευθύνει η κα Βασιλική Αθανασιάδου-Πετράκη. Μας ερμήνευσαν το «Τσιριτρό», τα «Δώδεκα Αγγελόπουλα» και το «Μικρό».

Στην συνέχεια, την σκηνή κατέλαβαν τα μεγάλα παιδιά με τα πολύ όμορφα τραγούδια: «Η γιορτινή παρέα της άνοιξης», «Τον πλάστη μας που όλα τα ομορφαίνει…», «Καλωσόρισμα», «Έχω ένα μυστικό» και «Γειά σου Κύριε Μενεξέ».

Αργότερα ένωσαν τις φωνές τους η παιδική χορωδία και η χορωδία των μεγάλων, για το τραγούδι «Φωτιά στα σύνορα της γης».

Μετά η χορωδία των ενηλίκων, μόνη της, έλαβε την σκυτάλη σύμφωνα με το πρόγραμμα και τραγούδησε τα τραγούδια: «Απρίλης», « Σε βρήκα Μονεμβασιά», «Ταξιδεύω», «Χαλάλιν σου», «Μην κλαις … θα έρθει για μας μια Κυριακή» και το «Δόξα τω Θεώ».

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απουσίαζε λόγω των εκδηλώσεων από την συμπλήρωση των 100 χρόνων της μάχης του Σκρα στο Κιλκίς, δίδοντας έπαινο στην τόσο καλά οργανωμένη βραδιά και ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές του Δωδεκαημέρου.

Μπορείτε να παρακολουθείσετε το βίντεο της γιορτής  λήξης πατώντας εδώ.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την γιορτή.

 

 

Ευχαριστίες

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Τον Σεβασμιώτατο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών.

Την εκπομπή Νεανικές Ανησυχίες από τους πατέρα Ιωάννη Κουκουράκη και κ. Αντώνιο Τζατζάνη, και τους καλεσμένους αυτής Αρχιμανδρίτες π. Συμεών Βενετσιάνο, Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής των Αθηνών, και πατέρα Ειρηναίο Σωτηρόπουλο, Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Πατρών.

Την Χοροδιδάσκαλο κα Μανωλά Μαρίσια.

Την κα Ειρήνη Σωτηρίου και κα Δήμητρα Μπουρδάκη στο παιδικό παραμύθι.

Τον κ. Φώτη Λαγουδάκη για την παραχώρηση των έργων του στην έκθεση ζωγραφικής και το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος για την άμεση ανταπόκριση, υπό την αιγίδα του οποίου έτρεξε όλη η έκθεση, και τους ομιλητές κ. Παναγιώτη Παρτσινέβελο και κ. Πολυχρόνη Κουτσάκη, Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τον κύριο Γεώργιο Παυλίδη, Εφευρέτη-Καθηγητή, μετά των συνεργατών του από το Κέντρο «Δυσλεξία και Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ – ADHD)» για την εμπεριστατωμένη ομιλία «Bullying, Βιασμός της Αξιοπρέπειας».

Την ενορία του Αγίου Ιωάννου για την φιλοξενία για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας για την μαθητιώσα νεολαία και τους διαγωνιζομένους νέους.

Την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή για την παραχώρηση των φωτογραφιών στην Έκθεση Φωτογραφίας.

Την παιδική εκπομπή «Γύρω – Γύρω όλοι» από την κα Ελένη Σεργάκη και την κα Αργυρώ Σεργάκη.

Τον κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή για την ομιλία γύρω από το πρόσωπο του Αγίου Γέροντος Παΐσίου του Αγιορείτου: «Ο Αγιος Παΐσιος φανέρωσε το πρόσωπο του Χριστού μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου».

Το Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού (Religious Travel) για την μεταφορά των καλεσμένων ομιλητών από και προς το αεροδρόμιο και από και προς το ξενοδοχείο.

Τους υπευθύνους των συσσιτίων για τα κεράσματα που παρασχέθηκαν στις εκδηλώσεις μας.

Τις χορωδίες του Πολιτιστικού μας Κέντρου και τις Χοράρχες κα Έλλη Παπαλιωνάκη-Παγωνίδου και κα Βασιλική Αθανασιάδου-Πετράκη.

Τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο πατέρα Δαμασκηνό Λιονάκη και το Γραφείο Τύπου της Μητροπόλεως.

Τέλος, πάνω απ’ όλους τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό για την εμπιστοσύνη του στα πρόσωπά μας και την ευλογία του για όλες τις δράσεις του Γραφείου Νεότητος.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.