Εορταστική εκδήλωση λήξης Β’ Κατασκηνωτικής Περιόδου και Εγκαίνια των ανακαινισμένων γηπέδων – Έτος 2018

Την Δευτέρα 23 του μηνός Ιουλίου και ώρα 18.30, στην κατασκήνωση “Άγιος Παύλος” πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των μεγάλων αγοριών της δεύτερης περιόδου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Ιδρύματος ο κ. Καθάριος Χρήστος και η κα. Κουτρουμπούση Ασημίνα καθώς επίσης και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος πατέρας Δαμασκηνός, γονείς, συγγενείς και φίλοι των κατασκηνωτών. 

Η εορτή ξεκίνησε με τον συντονιστή της βραδιάς και Αρχηγό της περιόδου κ. Ιωσήφ Μανουσακάκη ο οποίος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς και φιλίες που δημιουργούνται στην διάρκεια της κατασκηνωτικής ζωής, τα οφέλη από την βιωματική εμπειρία του χώρου και τις γεμάτες μνήμες που θα κρατούν για όλη τους την ζωή. 

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι ομάδες με τους ύμνους τους και της Κατασκήνωσης. 

Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό ο οποίος απηύθυνε λόγο πατρικό ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες της περιόδου ενώ κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να απευθύνει και αυτός έναν λόγο για την ιδιαιτερότητα της βραδιάς της γιορτής και των εγκαινίων και ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για τα παιδιά, επαινώντας τους γονείς και εγκωμιάζοντας την κατασκήνωση ως μια διέξοδο των παιδιών από την καθημερινότητα τους. 

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο συναγωνισμός που φέρει τον τίτλο της φετινής κατασκήνωσης και πως μέσα απο αυτόν ήρθε η επιτυχία αυτού του σπουδαίου έργου της ανακαίνισης των γηπέδων και ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτόν τον στόχο.

Αργότερα, τον λόγο έλαβε ο Αρχηγός της τέταρτης κατασκηνωτικής περιόδου κ. Μιχάλης Καλαϊτζαντωνάκης εκπροσωπώντας το αρχηγείο και  αναφερόμενος στην δύναμη της ενότητας και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς πυλώνες που στηρίζουν και κρατούν όλη την λειτουργία της κατασκήνωσης. Οι εσωτερικοί είναι η Μητρόπολη, το Μοναστήρι και το Αρχηγείο. Ενώ οι εξωτερικοί είναι όπως η παρουσία του Ιδρύματος με την προσφορά του και προς το οποίο απηύθυνε ευχαριστία.

Επίσης, τον λόγο έλαβε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος κα Κουτρουμπούση Ασημίνα αναφερόμενη στην όλη προσφορά του Ιδρύματος και συγκεκριμένα στην δωρεά που δόθηκε για την Κατασκήνωση χάριν του Γραφείου Νεότητος για την οφέλεια και την ασφάλεια των κατασκηνωτών. 

Τελος, τελέσθηκε η ακολουθία του αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό ενώ απηύθυνε λόγο ευχαριστιακό προς τους εκπροσώπους εξαίροντας την όλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχος στους ανά τόπους της Χώρας μας και συγκεκριμένα στην κατασκήνωση και αναφερόμενος με γλαφυρό και μνημονιακό τρόπο στον ιδρυτή του Ιδρύματος κ. Νιάρχο Σταύρο.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η αποκάλυψη της πινακίδας προς τιμήν του δωρεοδόχου της χορηγίας του έργου, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προσφέρθηκε ένα αναμνηστικο δώρο στους εκπροσώπους του Ιδρύματος.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία ξενάγηση στους χώρους της κατασκήνωσης των στελεχών του ιδρύματος από τους αρχηγούς της κατασκήνωσης. Ενώ τέλος παρατέθηκε Παραδοσιακή τράπεζα στους φιλοξενούμενους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ως Γραφείο Νεότητος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
 

1. Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό για την εμπιστοσύνη Του στα πρόσωπά μας. 

2. Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, του οποίου την σημαντική στήριξη είχαμε σε όλη αυτή την πορεία και ο οποίος μας έφερε σε επικοινωνία με το κ. Σωτήριο Λαγανόπουλο Γραμματέα του Δ. Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη και Διευθυντή του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» από τον οποίο ξεκίνησε η επικοινωνία μας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον οποίο επίσης ευχαριστούμε. 

3. Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την έγκριση του αιτήματός μας.  

4. Την κα Μυρτώ Ξανθοπούλου μέλος του Τμήματος Διαχείρισης δωρεών. Μαζί της είχαμε επικοινωνία για διαδικαστικά θέματα και ζητήματα. 

5. Την κα Ασημίνα Κουτρουμπούση μέλος του Τμήματος Τεχνικής υποστήριξης δωρεών και της οποίας την παρουσία έχουμε την τιμή απόψε εδώ. Μαζί της είχαμε την στενή παρακολούθηση του όλου έργου και την τεχνική βοήθεια.

6. Το Ίδρυμα Εκκλησιαστική Διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως για την συμβολή του στην επιπλέον χρηματοδότηση του φωτισμού των γηπέδων για μια ολοκληρωμένη εργασία και την συνεργασία του γενικώς.

7. Τους εργολάβους κ. Γεώργιο Αλετρά στα γήπεδα και κ. Γεώργιο Πολάκη στον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων. 

8. Τον κ. Κωνσταντίνο Φανταουσάκη υπεύθυνο διαχείρισης εθελοντών στην Αμερικάνικη Βάση για την αποψίλωση και καθαριότητα των γηπέδων σε συνεργασία και καθοδήγηση του φύλακα της Κατασκήνωσης κ. Ανδρέα Παύλου και τον οποίο ευχαριστούμε για κάθε επιπλέον εργασία καθαρισμού καθώς και για την συμβολή του σε αυτό τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πατέρα Δαμασκηνό. 

9. Τέλος, τα στελέχη της κατασκήνωσης τα οποία μας εκφράστηκαν, μας ανοίχτηκαν και μας εμπιστεύτηκαν ώστε να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση της ανακαίνισης των γηπέδων.

Ευχόμαστε καλή αξιοποίηση των γηπέδων.

Related Posts

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.